Bērniem, pavadot pārāk daudz laika pie telefona ekrāna, palielinās iespēja saslimt ar vēzi un iegūt lieko svaru

Sofija Lovesa no Vēža pētniecības centra uzsvēra, cik svarīgi ir rīkoties ātri, lai novērta vēža rašanos.

Bērni, kuri cieš no aptaukošanās, piecas reizes vairāk ir pakļauti saslimšanai ar dažāda veida audzējiem.

Eksperti norāda, ka līdzās tam, ka sēdēšana bija dažādu ierīču ekrāniem padara bērnus mazkustīgākus, viņi arī pastiprināti sāk aizrauties ar dažāda veida neveselīgām uzkodām.

Pētnieki to dēvē par “pārmērīgu pasīvo patēriņu”, kas nozīmē, ka bērni sāk aizrauties ar tām neveselīgajām uzkodām, kuru reklāmas bieži vien pamana tajās pašās ierīcēs, kurās pavada savu laiku.

Līdzās aptaukošanās problēmai un palielinātam vēža riskam, pavadot pārāk daudz laika ekrānu priekšā, palielinās to bērnu skaits, kuriem attīstās miopija jeb tuvredzība.

Pēdējo 40 gadu laikā to bērnu īpatsvars visā pasaulē, kuriem ir tuvredzība, ir divkāršojies, respektīvi, no 7,2 procentiem līdz 16,4 procentiem.

Iepriekšējie pētījumi liecina, ka bērni pavada vidēji astoņas stundas dienā, izmantojot dažādus sīkrīkus – telefonus, datorus utt

Lasi arī: Jaundzimuša puisēna svars samulsina ārstus; puikas mamma atteicās no pretsāpju līdzekļiem

Acu eksperts Dr. Muhameds Dirani Britu Oftalmoloģijas žurnālam rakstīja, ka: “viedierīču lietošanas vecums kļūst arvien jaunāks, un jau daudzi divus gadus jauni bērni pie dažādām ierīcēm pavada līdz pat divām stundām dienā.”

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment