“Betsafe”: Mēnesi pirms Saeimas vēlēšanām pieaug intriga par otro vietu

Lai gan favorīts 6. oktobrī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nenoliedzami ir “Saskaņa”, cīņa par labākām pozīcijām valdības veidošanā un iekļūšanu parlamentā pieņemas spēkā. “Betsafe” ar 53,7% iespējamību prognozē, ka Saeimā iekļūs septiņas partijas. Starp jaunpienācējiem labākais rezultāts gaidāms partijai KPV LV, kura varētu iegūt ap 14,5% balsu.

“Saskaņa” ir vienīgā partija, kurai socioloģiskās aptaujas stabili prognozē vairāk nekā 20% atbalstu vēlēšanās. Šobrīd partija ir arī līdere kampaņas tēriņos, kas viegli pamanāms gan interneta vidē, gan Rīgas ielās. Paredzams, ka “Saskaņas” ietekme nākamajā parlamentā pieaugs, taču iekļūšanai valdībā “saskaņiešu” sols Saeimā tik un tā būs par īsu. Iespējamība, ka “Saskaņa” varētu iegūt virs 26,5% balsīm tiek novērtētas ar 50%, prognozē “Betsafe”.

Lielāka intriga ir par otro vietu. Pēc “Vienotības” lejupslīdes, Zaļo un zemnieku savienība kļuva par populārāko “latvisko” partiju Latvijā. ZZS, kā ietekmīgāko varas partiju, šobrīd par “grēkāzi” kampaņās izmanto teju visas partijas, kas “zaļzemniekiem”, visdrīzāk, neļaus atkārtot iepriekšējo vēlēšanu rezultātu, kad ZZS ieguva gandrīz 20% balsu. Pēdējā laikā “zaļzemniekiem” min uz papēžiem Artuss Kaimiņš ar “KPV LV”. Tieši šīs partijas rezultāts ir visgrūtāk prognozējams, jo daudz kas būs atkarīgs no tā, vai Kaimiņa atbalstītāji Latvijā un ārzemēs tiešām vēlēšanu dienā dosies balsot. Šobrīd gan partijas reitings ir ļoti augsts un Betsafe speciālisti norāda, ka “KPV LV” varētu sasniegt ap 15% vēlētāju atbalsta.

Iepriekšējo vēlēšanu rezultātu, visticamāk, neizdosies atkārtot arī Nacionālajai apvienībai, kura šajā priekšvēlēšanu periodā par jauniem atbalstītājiem cīnās visnemanāmāk. Iepriekšējās vēlēšanās “nacionāļi” spēja iegūt gandrīz 17% balsu, taču Jaunās konservatīvās partijas un KPV LV lēciens dažus procentpunktus “nacionāļiem” atņems.

Vissīvākā cīņa gan ir par bijušajiem “Vienotības” vēlētājiem. Pēdējos mēnešos apvienība “Jaunā Vienotība” spējusi atgūties no pilnīga politiskā “nokdauna”, kas devis izredzes iekļūt 13. Saeimā, tomēr vairāk balsu visticamāk iegūs gan Jaunā konservatīvā partija, gan “Attīstībai/Par!”. Vēl jo projām ir daudz neizlēmušo vēlētāju un procentu sadalījums vēl var krasi mainīties, līdz ar to apdraudēt iekļūšanu Saeimā var arī Latvijas Reģionu apvienība, kuras pašreizējās izredzes novērtētas tikai ar 20%, prognozē “Betsafe”.

“Betsafe” ir viens no vadošajiem spēļu un izklaides portāliem pasaulē ar īpaši plašu spēļu izvēli un iespaidīgiem vinnestiem. “Betsafe” zīmols pieder Stokholmas fondu biržā kotētajai Betsson AB, kas ir viens no pasaules līderiem interneta azartspēļu nozarē. “Betsafe” darbību Latvijā uzrauga Latvijas Republikas izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija. “Betsafe” atbalsta azartspēļu atbildīgu spēlēšanu un aicina nepārkāpt robežu, kad tās pārstāj būt par izklaidi

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment