Bez cepeškrāsns: mana “īpaši” gardā kūka (man tā patīk maiguma un vieglas pagatavošanas dēļ). Kūka “Saldējums”

Šodien vēlos ar jums padalīties ar ļoti garšīgas saldējuma kūkas recepti. Man tas patīk, jo gatavošanas process aizņem tikai 30 minūtes, un manam vīram un bērniem tas ļoti garšo, pateicoties tā maigajai, krēmīgajai un neizraisošajai garšai. Tas tiek pagatavots tik ātri, jo nav nepieciešams cept kūkas, kas ir liels pluss vasarai.

Kūkai vajadzēs sēsties ledusskapī, tāpēc, lai varētu ātrāk tur likt, iesaku sākt ar krēmu.

Krēmu pagatavo vienkārši:

Sakuļ pannā divas olas. Pievieno parasto un vaniļas cukuru, kā arī cieti.

Nav svarīgi, vai tā ir kukurūzas vai kartupeļu ciete – tās darbojas tāpat. Visu kārtīgi samaisa līdz gludai. Tālāk pievieno skābo krējumu ar tauku saturu 20%, vēlreiz samaisa ar putojamo slotiņu un liek uz uguns.

Vāra krējumu uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, lai nekas nepiedeg. Nebaidieties, ka maisījums karsējot sākotnēji kļūs šķidrs — procesa laikā tas noteikti sabiezēs.

Tiklīdz tas notiek, noņemiet no karstuma un pievienojiet sviestu, samaisiet, līdz tas ir pilnībā izšķīdis.

Svarīgs! Mīklai varu pievienot jebkura zīmola sviestu vai pat margarīnu, bet krēmam vajag ko citu. Krējuma garša būs atkarīga no eļļas kvalitātes. Tāpēc veltiet laiku, lai atrastu garšīgu un aromātisku eļļu. Tā kā es daudz gatavoju un izmēģinu dažādus zīmolus, atklāju Jalo Kerma 82% saldā krējuma sviestu.

Kamēr krēms atdziest, sagatavo pamatni:

Lai to izdarītu, sasmalciniet smilšu kūkas cepumus, izmantojot blenderi. Ja jums nav blendera, varat ievietot cepumus ciešākā maisiņā un ar rullīti pārvērst tos drumstalās.

Kūkas salikšana:

Šim nolūkam ir ideāli piemērots sadalīts gredzens. Manējais ir 18 cm diametrā Ja jums nav gredzena, varat salikt kūku cepšanas traukā.

Lai kūka neliptu pie riņķa, nosedziet malas ar acetāta plēvi vai cepampapīru, kā parādīts fotoattēlā.

Pēc tam izklājiet slāņus: vispirms smilšu drupatas, pēc tam krēmu, vienmērīgi sadalot. Atkārtojiet, līdz visas sastāvdaļas ir pazudušas. Man sanāca 4 drupačkūkas.

Pēdējam slānim jābūt cepumu skaidiņām, sadaliet to vienmērīgā kārtā.

Un ielieciet kūku ledusskapī uz vismaz 2-4 stundām vai vēl labāk uz nakti.

Kad kūka sastingusi, izņem to no veidnes.

Lasi vēl: Dzīvē ielauzīsies brīnumi: 3 zodiaka zīmes, kuru sapņi kļūs par īstenību

Virsu vari izrotāt ar ko vien vēlies: piemēram, cepumu skaidiņām, kokosriekstu skaidiņām vai šokolādi.

Kā jau teicu, mans pēdējais slānis ir smilšu drupatas. Var, piemēram, darīt savādāk – ap malām likt smilšu drupatas un vidū kokosriekstu skaidas. Kūku dekorēju arī ar mandeļu ziedlapiņām, piparmētru lapiņām un svaigām ogām! Variantu ir daudz, bet pats galvenais, lai sanāk ļoti garšīgs!

Sastāvdaļas:

cepumi – 300g (man ir cepts piens)

– skābs krējums 20% – 500 ml

– olas – 2 gab

– cukurs – 150 gr

– vaniļas cukurs – 5 g

– ciete – 2 ēd.k. l.

– sviests – 50 g

Paskaties, cik garšīga ir sagriezta kūka! Jūs pat nevarat teikt, ka tā sagatavošana prasīja ļoti maz laika!

Lasi vēl: “Nenokavē laiku”: 3 drošas pazīmes, kas liecina, ka sīpols ir nogatavojies un gatavs ražas novākšanai (tādā veidā tas nepūs un labi uzglabāsies)

Krēms uz kūkas ir ļoti garšīgs, mēreni salds, viegli skābens un neticami krēmīgs!

Leave a Comment