Bez ķimikālijām atbrīvojaties no nepatīkamas smakas veļas mašīnā

Iztīriet filtru

Ja veļas mazgāšanas mašīnas filtrs kādu laiku nav tīrīts, smaržas rašanās cēlonis būs tajā esošie gruži. Pārliecinieties, ka no veļas mazgājamās mašīnas ir iztukšots viss ūdens, novietojiet zem filtra plakanu trauku, lai savāktu ūdeni, nolieciet lupatas un uzmanīgi izņemiet filtru saskaņā ar ražotāja norādījumiem. Filtru ieteicams tīrīt regulāri, aptuveni reizi 6 mēnešos.

Mainiet pulveri

Nākamreiz, kad veiksiet mazgāšanas ciklu, mēģiniet izmantot citu pulveri. Turklāt ir svarīgi nepārpildīt veļas mašīnu – pretējā gadījumā ūdens nespēs noņemt visus netīrumus.

Uzklājiet sodu

Cepamā soda var palīdzēt iztīrīt veļas mazgājamo mašīnu no nosēdumiem un sliktas smakas, iznīcinot pelējumu. Šai metodei puse tases cepamās sodas ir pilnībā jāizšķīdina karstā ūdenī. Šķīdums jāielej veļas mašīnas cilindrā un pēc tam jāiedarbina ilgs mazgāšanas cikls. Vēlams izvēlēties augstu ūdens temperatūru, piemēram, 90 grādus.

Izgatavojiet sodas un etiķa maisījumu

Vēl viens vienkāršs un efektīvs veids, kā atgriezt veļas mašīnai svaigu smaržu, ir izmantot sodas, ūdens un etiķa maisījumu, lai pastiprinātu pulvera iedarbību. Vispirms mazgāšanas līdzekļa traukā ieberiet 1/4 glāzes sodas, kas sajaukta ar 1/4 glāzes ūdens. Cilindrā ielejiet četras tasītes tīra baltā etiķa. Mazgāšanas cikls jāiedarbina augstā temperatūrā (ar papildu 30 minūšu mērcēšanas ciklu), pēc tam noslaukiet iekšpusi ar drānu vai sūkli.

Palaist ciklu ar citronskābi

Citronskābe palīdz iznīcināt aplikumu un novērš nepatīkamas smakas. Ielejiet skābes pulveri mazgāšanas līdzekļa nodalījumā un, izvēloties maksimālo ūdens temperatūru, palaidiet garu mazgāšanas ciklu. Pēc tam veļas mašīna vēlreiz jāizskalo, lai pilnībā noņemtu līdzekli. To var izdarīt, izvēloties īsa mazgāšanas cikla režīmu. Šādu procedūru ieteicams veikt vismaz reizi mēnesī, lai saglabātu ierīces tīrību.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Pievienojiet smaržīgo eļļu

Lai veļas mašīna smaržotu svaigi, ieteicams mazgāšanas cikla laikā ar augstu temperatūru ūdenī pievienot ēdamkaroti eikalipta eļļas. Eļļa ne tikai piešķirs jūsu veļas mašīnai brīnišķīgu smaržu, bet tā var arī noārdīt ziepju nogulsnes. Eikalipta eļļu var izmantot kā atsevišķu līdzekli vai kopā ar balto etiķi un dzeramo sodu veļas mašīnas tīrīšanai.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment