Šis deserts apvieno kraukšķīgu bezē, gaisīgu krēmu un sulīgu ogu noti. Rulete sanāk viegla, taču iespaidīga
Ja meklējat desertu, kas vienlaikus ir gan viegls, gan izsmalcināts, šī bezē rulete būs īsts atradums. Tā apvieno trauslu kraukšķīgumu, maigu krēma gaisīgumu un svaigu ogu sulīgumu – katrs kumoss ir kā svētki garšas kārpiņām. Šis deserts lieliski iederēsies gan svētku galdā, gan kā salds pārsteigums ikdienā. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Soli pa solim pagatavošana
Bezē gatavošana: Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 150°C. Pannu izklājiet ar cepamo papīru (var nedaudz ietaukot vai izmantot silikona paklājiņu). Olu baltumus sāciet putot ar mikseri vidējā ātrumā līdz vieglām putām, pievienojiet citrona sulu un vaniļu.
Pakāpeniski, pa 1 ēdamkarotei, pievienojiet cukuru, palielinot miksera ātrumu. Putot līdz stingrām virsotnēm (apmēram 7–10 minūtes). Masa jābūt spīdīgai un nedrīkst noslīdēt no putotāja.
Ar lāpstiņu uzmanīgi iemaisiet cieti (tā padarīs bezē elastīgāku). Izklājiet bezē uz pannas, veidojot taisnstūra formas plāksni 1–1,5 cm biezumā (aptuveni 25×35 cm). Var izveidot nedaudz augstākas maliņas, lai krēms neizplūstu.
Cepiet 25–30 minūtes 150°C temperatūrā, pēc tam samaziniet līdz 120°C un kaltējiet vēl 20–25 minūtes. Gatavajai bezē jābūt sausai no ārpuses, bet nedrīkst kļūt brūna. Atdzesējiet izslēgtā cepeškrāsnī ar pavērtām durtiņām (lai neplaisātu).
Krēma gatavošana: Saputo atdzesētu saldo krējumu ar pūdercukuru līdz mīkstām virsotnēm.
Pievienojiet mascarpone un vaniļu, putojiet līdz viendabīgai masai (nepārputojiet, lai krēms nesadalās slāņos).
Ruletes salikšana: Atdzesēto bezē apgrieziet uz jauna cepampapīra loksnes (lipīgo pusi uz leju). Vienmērīgi izklājiet krēmu, atstājot 2 cm atkāpi no malām.
Lasi vēl: Marija visu mūžu krāja, lai varētu pensijā ne par ko nedomāt, bet znots uzskatīja savādāk
Izklājiet ogas vai augļu pildījumu. Rūpīgi satiniet ruleti, palīdzot sev ar papīru (kā suši ruleti). Ietiniet pārtikas plēvē un lieciet ledusskapī uz 2–3 stundām (vai uz nakti). Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru, izrotājiet ar ogām un piparmētru.
Noderīgi padomi:
– Ja bezē saplaisā satinot – nekas traks, krēms noslēps visas nepilnības.
– Aromātam krēmam var pievienot apelsīna miziņu vai 1 ēdamkaroti sīrupa.
– Ruleti uzglabājiet ledusskapī ne ilgāk kā 2 dienas.
Sastāvdaļas:
Bezē (pamatnei):
– Olu baltumi – 4 gab. (apmēram 120 g)
– Cukurs – 200 g
– Kukurūzas ciete – 1 tējk. (bez kaudzītes)
– Citrona sula – 1 tējk. (vai šķipsniņa citronskābes)
– Vaniļas ekstrakts – 1 tējk.
Lasi vēl: Izslēdz šo ierīci un būtiski samazini elektrības patēriņu, ilgtermiņā tas ir ļoti izdevīgi
Krēmam:
– Saldais krējums 33–35% – 300 ml
– Pūdercukurs – 50 g
– Mascarpone siers – 150 g (vai krēmsiers)
– Vaniļa – pēc garšas
Pildījumam (pēc izvēles):
– Svaigas ogas (zemenes, avenes, mellenes) – 150 g
– Augļu biezenis vai ievārījums (bez gabaliņiem) – 100 g
Papildus:
– Pūdercukurs dekorēšanai
Šis gardais deserts jūs apburs ar kraukšķīguma un maiguma saskaņu!