Bezē rulete, kas garšo pēc “Pavlovas”, tikai ir vēl labāka

Pagatavošana:

Ieslēdz cepeškrāsni, lai tā uzsiltu līdz 140-150 grādiem. Uzmanīgi atdali olu baltumus no dzeltenumiem tīrā bļodā.

Pārliecinies, ka trauki ir ne tikai tīri, bet arī sausi! Olu baltumiem pievieno cukuru, šķipsniņu sāls un vaniļas cukuru.

Sāc kult ar mikseri ar mazu ātrumu, pakāpeniski to palielinot. Puto apmēram 10 minūtes, līdz izveidojas biezas, stingras putas. Pievieno citrona sulu un puto vēl 2 minūtes. Saputotajā masā ieber cieti un ar vieglām gludām kustībām samaisi saturu, līdz veidojas viendabīga konsistence.

Cepešpanna tika pārklāta ar cepampapīru, kas nav jāieeļļo. Olbaltuma masu pārliek konditorejas maisiņā. Ar konditorejas maisiņu izklāj saputotos olu baltumus uz cepampapīra, lai izveidotu vismaz 1 cm biezu taisnstūrveida kūku.

Ieliec cepešpannu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep bezē 35-40 minūtes. Temperatūra cepeškrāsnī nedrīkst pārsniegt 150 grādus. Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns, apgriez otrādi un uzliec uz jauna cepampapīra. Uzmanīgi noņem papīru, uz kura cepās kūka. Atstāj atdzist.

Ruletes veidošana

Saldo krējumu ielej bļodā, pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un puto 1 minūti. Biezpienu pievieno krēmam un puto vēl minūti, lai iegūtu maigu viendabīgu masu.  Zemenes sagriež gabaliņos, 2-3 atstāj dekorēšanai.

Uzklāj krēmu uz atdzesētā bezē, atstājot nedaudz dekorēšanai, un izklāj to pa visu kūkas virsmu. Pašā malā veido plānāku krēma kārtu. Lasi vēl: Pēc stādīšanas apstrādā tomātus ar šo līdzekli, un rezultāts būs satriecošs: spēcīgas saknes un dāsna raža

Uz virsmas vienmērīgi izklāj sagrieztās zemenes. Izmantojot pergamentu, uz kura atrodas bezē, uzmanīgi satin no tā rullīti.

Atlikušo krēmu pārliec konditorejas maisiņā un skaisti uzspied virsū desertam. Zemenes sagriež ripiņās un ar to dekorē ruleti, liekot tās pa virsu krēmam. Sarīvē šokolādi vai izkausē to ūdens peldē un pēc tam smalki uzlej pa virsu ruletei.

Ticiet man, pat nepieredzējuša saimniece var pagatavot tik gardu desertu!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment