Bietes ietiniet un lieciet cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā uz aptuveni stundu (tas ir atkarīgs no cepeškrāsns un bietes lieluma). Bietes gatavību pārbaudīsim ar dakšiņu.
Izņemiet bietes un ļaujiet tām nedaudz atdzist. Tas ir jūsu ziņā, vai ļaut tām atdzist folijā vai nē. Bietes ir diezgan viegli nomizot, burtiski ar vienu roku, ja ļaujat tām nedaudz atdzist.
Tas ir tik vienkārši!
Cepot bietes, nav nepieciešams tās mizot pirms termiskās apstrādes. Pēc cepšanas miza viegli nolobās. Tas samazina gatavošanas laiku un saglabā vairāk barības vielu.
Labākais, ko var pagatavot, ja jums ir kabacītis un kartupelīši: lieliska recepte
Ceptas bietes ir ne tikai veselīgākas, bet arī garšīgākas un daudzpusīgākas, ko var izmantot salātos, zupās vai kā piedevu dažādiem ēdieniem.
Lai labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- Es beidzot sapratu, kā pagatavot vistas krūtiņu tā, lai tā būtu sulīga un aromātiskaby Rinalds Bergmanis
- Pensija zem 200 eiro, bet rēķini aug kā sēnes pēc lietus — kā lai samaksāju rēķinusby Rinalds Bergmanis
- Hidrometeoroloģiskais centrs brīdina iedzīvotājus: jūlijā un augustā mūs sagaida ekstrēmi laikapstākļiby Sandra Vīgante