Bietes ietiniet un lieciet cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā uz aptuveni stundu (tas ir atkarīgs no cepeškrāsns un bietes lieluma). Bietes gatavību pārbaudīsim ar dakšiņu.
Izņemiet bietes un ļaujiet tām nedaudz atdzist. Tas ir jūsu ziņā, vai ļaut tām atdzist folijā vai nē. Bietes ir diezgan viegli nomizot, burtiski ar vienu roku, ja ļaujat tām nedaudz atdzist.
Tas ir tik vienkārši!
Cepot bietes, nav nepieciešams tās mizot pirms termiskās apstrādes. Pēc cepšanas miza viegli nolobās. Tas samazina gatavošanas laiku un saglabā vairāk barības vielu.
Labākais, ko var pagatavot, ja jums ir kabacītis un kartupelīši: lieliska recepte
VIDEO:
Ceptas bietes ir ne tikai veselīgākas, bet arī garšīgākas un daudzpusīgākas, ko var izmantot salātos, zupās vai kā piedevu dažādiem ēdieniem.
Lai labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- Anomāls ciklons tepat aiz stūra: ko sinoptiķi no 20.decembra sola konkrētajiem reģioniem
- Labas ziņas visiem, kuri iecienījuši dīzeļdegvielas automašīnas: ”Pieņemtās prasības samazinās”
- Kā pareizi laistīt Ziemassvētku kaktusu ziemā: galvenais kārtīgas augšanas un ziedēšanas noslēpums
- Vīrs vienmēr prasa papildporciju – kad mājās ir kāposti un nedaudz maltās gaļas, uzreiz gatavoju šo gardumu
- Baiļu diena, 19. decembris: kāpēc nevajadzētu apmeklēt, uzņemt svešiniekus pie sevis mājās
- Gardākā svētku uzkoda: kraukšķi ar brētliņām, kas pazūd vienā mirklī









