Es pastāstīšu, kā bietes tiek gatavotas restorānos – tas ir ne tikai vienkāršāk, bet arī garšīgāk.
Bietēm piemīt viegli salda, zemei līdzīga un dziļa garša, kas lieliski papildina dažādus ēdienus. Šo garšu pastiprina, ja bietes tiek ceptas vai vārītas. Tās labi sader ar skābām un pikantām sastāvdaļām, piemēram, kazas sieru, citronu vai balzamiko etiķi.
Bet, ja bietes pagatavo pēc šis metodes tās ir vēl gardākas! Un galvenasi – tas nav nemaz tik sarežģīti un ieguldītais laiks noteitki atmaksājas, jo garalrezultāts ir super gards!
Lasi arī: Pagatavo salātus pusdienām 15 minūtēs: visu sakapā un gatavs
Kāpēc bietes labāk ir cept, nevis vārīt?
Skaidrs, ka vārīt ir vieglāk, bet ceptas bietes ir garšīgākas. Ceptas bietes tiek atstātas pašas savām vajadzībām. Tā atstāj visas sulas un garšas iekšpusē, nevis nodod tās ūdenim (vārīšanas gadījumā). Cepot, bietes kļūst saldākas, jo augstā temperatūrā cukuri karamelizējas, piešķirot intensīvāku un pilnīgāku garšu. Vārītas bietes mēdz zaudēt daļu savas zemes un saldenās garšas, jo daļa to savienojumu izskalo ūdenī.
Turklāt mēs pievienojām nedaudz sāls un cukura, kas vēl vairāk pastiprinās tās garšu, ticiet man, sāls un cukurs iesūcas, nevis paliek uz folijas. Turklāt cepot tas nezaudē krāsu.
Kā pagatavot bietes
Ņemiet bietes, pat ja tās ir dažāda lieluma – tas nav nekas nopietns. Labi tās nomazgājiet, lai tajās nepaliktu netīrumu. Mēs uzreiz nogriezīsim priekšējo un aizmugurējo daļu. Ja atstāsim, tā var radīt nepareizu aromātu, un mums tā nemaz nav vajadzīga.
Ņemam pāris folijas loksnes, liekam uz tām bietes, pārkaisa ar nedaudz sāls un cukura. Es pievienoju arī nedaudz olīveļļas. Cepšanas laikā sāls, cukurs un eļļa paši sadalīsies tur, kur tiem nepieciešams. Eļļa nedaudz uzvārīsies iekšpusē un piesūcinās mūsu bietes.
Bietes ietiniet un lieciet cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā uz aptuveni stundu (tas ir atkarīgs no cepeškrāsns un bietes lieluma). Bietes gatavību pārbaudīsim ar dakšiņu.
Izņemiet bietes un ļaujiet tām nedaudz atdzist. Tas ir jūsu ziņā, vai ļaut tām atdzist folijā vai nē. Bietes ir diezgan viegli nomizot, burtiski ar vienu roku, ja ļaujat tām nedaudz atdzist.
Tas ir tik vienkārši!