Es atklāšu, kā restorānos tiek gatavotas bietes – šī metode ir ne vien vienkāršāka, bet arī izceļ to garšu vēl vairāk.
Bietēm raksturīga maigi saldena, nedaudz zemīga un bagātīga garša, kas lieliski saskan ar dažādiem ēdieniem. Šī garša kļūst izteiktāka, kad bietes tiek ceptas vai vārītas. Tās īpaši labi kombinējas ar skābenām un pikantām sastāvdaļām, piemēram, kazas sieru, citronu vai balzamiko etiķi.
Bet, ja bietes pagatavo pēc šis metodes tās ir vēl gardākas! Un galvenasi – tas nav nemaz tik sarežģīti un ieguldītais laiks noteitki atmaksājas, jo garalrezultāts ir super gards!
Lasi arī: 6 lietas, kas tev jāpasaka saviem pieaugušajiem bērniem, pirms nav par vēlu
Kāpēc bietes labāk ir cept, nevis vārīt?
Skaidrs, ka vārīt ir vieglāk, bet ceptas bietes ir garšīgākas. Ceptas bietes tiek atstātas pašas savām vajadzībām. Tā atstāj visas sulas un garšas iekšpusē, nevis nodod tās ūdenim (vārīšanas gadījumā). Cepot, bietes kļūst saldākas, jo augstā temperatūrā cukuri karamelizējas, piešķirot intensīvāku un pilnīgāku garšu. Vārītas bietes mēdz zaudēt daļu savas zemes un saldenās garšas, jo daļa to savienojumu izskalo ūdenī.
Turklāt mēs pievienojām nedaudz sāls un cukura, kas vēl vairāk pastiprinās tās garšu, ticiet man, sāls un cukurs iesūcas, nevis paliek uz folijas. Turklāt cepot tas nezaudē krāsu.
Kā pagatavot bietes
Ņemiet bietes, pat ja tās ir dažāda lieluma – tas nav nekas nopietns. Labi tās nomazgājiet, lai tajās nepaliktu netīrumu. Mēs uzreiz nogriezīsim priekšējo un aizmugurējo daļu. Ja atstāsim, tā var radīt nepareizu aromātu, un mums tā nemaz nav vajadzīga.
Ņemam pāris folijas loksnes, liekam uz tām bietes, pārkaisa ar nedaudz sāls un cukura. Es pievienoju arī nedaudz olīveļļas. Cepšanas laikā sāls, cukurs un eļļa paši sadalīsies tur, kur tiem nepieciešams. Eļļa nedaudz uzvārīsies iekšpusē un piesūcinās mūsu bietes.
Pievienoju šo sastāvdaļu maltās gaļas kotletēm maizes vietā: sulīgums garantēts
Tālāk seko galvenais solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Esmu no Daugavpils, tagad dzīvoju Zviedrijā ar jaunu vīru — bet dēla man vairs navby Rinalds Bergmanis
- Tiek atjaunināta informācija par laikapstākļiem septembrī: ”Trakākais būs no oktobra sākuma”by Sandra Vīgante
- Tehnoloģiju eksperts paskaidroja, kāpēc krāpnieki paši pārtrauc zvanu, kad abonents nospiež atbildēšanas poguby Sandra Vīgante