Bietes novācu tikai šajā laikā: ja es tās pārāk ilgi turēšu dobē, garša nebūs tāda pati – boršču nāksies izliet

Labi novāktas un pareizi uzglabātas bietes var ilgāk saglabāties svaigas un garšīgas!

Bietes nav ieteicams vilkt aiz galotnēm, jo tas var sabojāt saknes vai nolauzt galotnes, kas samazina biešu uzglabāšanas laiku un kvalitāti. Tā vietā bietes vajadzētu uzmanīgi izrakt ar dakšiņu vai citu piemērotu dārza instrumentu, lai paceltu saknes no zemes, minimāli bojājot tās.

Pēc novākšanas bietes vajadzētu atstāt nožūt uz lauka vai sausā vietā, lai iztvaikotu liekais mitrums. Kad bietes ir nožuvušas, var viegli notīrīt iestrēgušo augsni, taču nav ieteicams tās mazgāt, jo mitrums var veicināt pelējuma un puves veidošanos uzglabāšanas laikā.

Pareiza novākšanas un tīrīšanas prakse palīdzēs saglabāt bietes svaigas ilgākam laikam un nodrošināt to labo garšu un kvalitāti.

Agri nogatavojušās bietes nogatavojas 50–80 dienas pēc dīgšanas, un parasti tās novāc jūlija beigās vai augustā. Vidussezonai nepieciešamas 80-100 dienas, tas ir, tās būs gatavas ap augusta beigām.

Lasi vēl: Noslēpums ir unikālā “dzira” 2 pilieni uz litru – orhideja ziedēs nepārtraukti: tā sāks dāsni izmest pumpurus

Vēlā biešu raža tiek izņemta no zemes pēc 100-135 dienām – tas ir, septembrī.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment