Ja jums nav iespējas izmantot cepeškrāsni, pagatavojiet biezpiena-banānu kūku, kas nav jācep.
Kūkas pamatā būs cepumi, bet kā pildījums – biezpiens un skābais krējums un banāni, kas desertam piešķirs bagātīgu aromātu un garšu.
Kūkas sastāvdaļas
Cepumi – 400-500 g
Biezpiens – 500 g
Piens – 150 ml
Skābais krējums – 100 g
Sviests – 100 g
Cukurs – 120 g
Banāni – 3 gabali
Šokolādes dekorēšanai
Kūkas pagatavošanas gaita
Biezpienu, cukuru, mīkstu sviestu un skābo krējumu saputo ar blenderi līdz gludai un viendabīgai masai, un sadala biezpiena krēmu trīs vienādās daļās. Banānus nomizo un sagriež aplīšos.
Sasmalcina četrus cepumus un šokolādi drupatās, ar ko varēsiet beigās nodekorēt kūku. Pārējos cepumus sadalīt divās daļās.
Katru cepumu iemērc pienā un vienu cepumu kārtu liek formā, tad uz cepumiem uzklāj biezpiena krēma kārtu un banānu šķēlītes. Tad atkārto slāņus tādā pašā secībā. Ja jums nav formas, kurai var noņemt riņķi, kūku varat droši salikt uz šķīvja.
Beidzamajai kūkas kārtai ir jābūt biezpiena krēmam, ko pēc tam pārkaisa ar sasmalcinātiem cepumiem un šokolādi. Pēc tam kūku ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām, lai tā kārtīgi sasūcas un sastingst.
Atcerieties, ka varat izmantot pienu un skābo krējumu ar jebkādu tauku saturu. Vēlaties liesāku versiju, ņemiet šos produktus ar zemāku tauku saturu. Vai arī varat rīkoties tieši pretēji, un izvēlēties pilnpiena produktus.
Šis ir viens lielisks deserts, kuru var pagatavot arī tad, ja nav cepeškrāsns. Biezpiena masa sanāk ļoti krēmīga, bet banāni piešķirt papildus saldumu. Ja esat gatavi eksperimentiem, varat banānus aizstāt ar citiem augļiem, piemēram, konservētiem ananāsiem vai persikiem. Lai labi garšo!