Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem – recepte iesācējiem kulinārijas jomā

Šis pīrāgs ir ļoti viegli pagatavojams – tā ir ideāla izvēle tiem, kas ir iesācēji kulinārijas jomā, jo labs rezultāts ir teju garantēts.

Pīrāga garoziņa ir kraukšķīga, bet biezpiena pildījums, ko papildina ķirši, – sulīgs, maigs un gaisīgs. Šī recepte kļūs par jūsu iecienītāko un būs piemērota jebkuros svētkos vai vienkārši mājas tējas ballītei.

Sastāvdaļas mīklai

Kviešu milti – 250 grami

Vistas olas – 2 gabali

Cukurs – 120 grami

Sviests – 100 grami

Cepamais pulveris – 2 tējkarotes

Sāls – šķipsniņa

Sastāvdaļas pildījumam

Biezpiens – 400 grami (taku saturs var būt pēc izvēles)

Vistas olas – 2 gabali

Vaniļas cukurs – 10 grami

Ķirši – 300 grami (saldēti vai, ja svaigi – atdalīti no kauliņiem)

Pūdercukurs

Pīrāga pagatavošanas gaita

Ja izmantojat saldēts ķiršus, tad ielieciet tos uz sieta, lai tie tur atsalst un notecinātu sulu. Arī ja izmantojat svaigus, noskalojiet, ielieciet caurdurī, lai notek viss liekais mitrums.

Mīkstu sviestu, cukuru, olas un sāli ar blenderi saputo līdz gaisīgai masai. Pievieno miltus un cepamo pulveri un mīca mīklu. Pildījumam sajauc olas, biezpienu, vaniļas cukuru un saputo ar blenderi, lai masa būtu vienmērīga.

Cepšanas formu viegli ietaukot ar sviestu. Apakšā ieliek mīklas kārtu, izlīdzina, izveido apmali. Uz mīklas uzsmērē biezpiena pildījumu un virsū izklāj ķiršus.

Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem pēc Celsija, 40 minūtes. Gatavības pakāpe var atšķirties, atkarībā no krāsns.  Gatavo pīrāgu atdzesē, sagriež porcijās un pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Leave a Comment