Biezpiena plācenīši: 6 padomi, lai izdotos garšīgi! (+ Recepte)

 

Biezpiena plācenīši ir ēdiens, kas tiek novērtēts daudzviet un var kalpot kā garda brokastu vai vienkārša uzkoda jebkurā laikā.

 

Biezpiena plācenīši ir īpaši labi bērniem, jo tie satur daudz biezpiena, kas ir bagāts ar olbaltumvielām un citiem uzturvielām. Lai gan recepte nav sarežģīta, dažreiz var rasties jautājumi par gaisīgumu un sulīgumu.

 

Biezpiens

 

 

Lai biezpiena plācenīši sanāktu veiksmīgi, ir svarīgi izvēlēties pareizu biezpienu. Ideāli biezpiens būtu ar vismaz 50% tauku saturu un derīgs līdz termiņam. Turklāt, labāk ir izvēlēties biezpienu ar treknumu ne mazāk kā 7%, un tas jābūt viendabīgam, bez graudiem. Ja biezpiens ir graudains, to var sablenderēt pirms lietošanas.

Biezpiena plācenīši: Olas

 

Plācenīšu gaisīgums un sulīgums ir ļoti atkarīgs no olu daudzuma un to svaiguma. Parasti mīklai pievieno ne vairāk kā 3 olas, lai saglabātu tās konsistenci. Var izvēlēties izmantot tikai olu baltumus, lai padarītu ēdienu diētisku, taču tas var ietekmēt plācenīšu sulīgumu un garšu.

Miltu daudzumam jābūt mērenam, jo pārmērīga miltu lietošana var padarīt plācenīšus gumijotus. Papildus parastajiem miltiem, piemēram, kviešu miltiem, var izmantot arī citas alternatīvas, piemēram, rīsu miltus vai riekstu miltus. Daži dod priekšroku plācenīšiem no mannas, kas arī izrādās ļoti garšīgi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Di*tiskajā versijā var izmantot klijas kā miltu aizstājēju. Garšas var atšķirties, un katrs var pievienot saviem plācenīšiem sastāvdaļas, kas atbilst viņa gaumei. Piemēram, tiem, kam garšo saldie plācenīši, var pievienot cukuru, medu vai iebiezinātu pienu.

 

 

 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā + recepte

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment