Biezpiena sacepums: “maigs kā mākonis”, “nevis sacepums, bet svētki”, “labākais manā dzīvē” (no atsauksmēm)

 

Pagatavošana:

Vispirms rūpīgi nomazgāju rozīnes un nosusinu uz dvieļa. Ja rozīnes ir pārāk sausas, tās var apliet ar verdošu ūdeni un nedaudz notvaicēt, un tikai tad likt uz dvieļa. Bļodā ieberu mannu un pievienoju pienu. Atstāju, lai manna nedaudz uzbriest. Apmēram 15-20 minūtes. Es teikšu uzreiz: pat ja jums nepatīk manna, neizslēdziet to no šīs receptes, tas šeit ir ļoti nepieciešama! Tikai ar mannu recepte izdodas ideāla!

Citā traukā sajauc olas, sāli, cukuru un vanilīnu. Es izmantoju mikseri. Pievieno izkausētu sviestu (turpina kult ar mikseri). Tad pievieno biezpienu. Un atkal izmanto mikseri.

Bet šeit labāk to ieslēgt ar mazu ātrumu, pretējā gadījumā biezpiens “pašķīdīs” pa virtuvi. Protams, jūs varat visu sajaukt, izmantojot parasto dakšiņu. Bet mikseris (man personīgi) ir ērtāks. Svarīga nianse: es nesasmalcinu biezpienu ar blenderi! Tas nav nepieciešams!

Lasi arī: “Ja tu uzticēsies, tevi apčakarēs!” – dzejniece Magone zaudējusi pēdējo ticību vīriešiem

Lasi arī: Kāpēc sievietēm neveicas attiecībās: četri galvenie iemesli

Beigās pievienoju pienu ar mannu un turpinu mikserēt. Atliek tikai pievienot rozīnes. Rozīnes vislabāk iecilāt ar karoti, jo tad tās vienmērīgi izdalās masā.

Nelielu pannu ieziež ar sviestu un pārkaisa ar mannu. Tas neļaus sacepumam pielipt pie cepamās formas. Un tad to būs vieglāk dabūt ārā no veidnes. Ja ņemat apaļu formu, diametram jābūt ne vairāk kā 18-20 cm!

Maisījumu liek veidnē un cepeškrānsi uzsilda līdz 180 grādiem.

Lieku veidni ar mīklu iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cepu 40-50 minūtes. Protams, šeit jums ir jābūt pārliecinātai par savu cepškrāsni! Sacepums vispirms pacelsies, bet pēcāk sakritīsies. Tā tam ir jābūt.

Lasi arī: VIDEO. “Es šo nebiju redzējis!” – mūziķis Lauris Reiniks atklāj, ka ir sajūsmā par kādu kundzi gados

Ļaujiet sacepumam pilnībā atdzist! Un tikai tad izņemu no veidnes.

Pamēģini! Tas ir brīnums, nevis sacepums! Jums noteikti patiks! Esmu 100% pārliecināta par šo recepti!

Arī interesanti: Ielieciet karotes un dakšiņas rūgušpienā: 30 minūtes, un tās spīdēs kā jaunas

Leave a Comment