Biezpiena un kabaču pankūkas – kombinācijas, kas papildina viena otru

Dažreiz ierasti ēdieni var pārsteigt ar pavisam jaunu garšu, ja pievieno tikai vienu negaidītu sastāvdaļu

Kā padarīt biezpiena plācenīšus vēl gaisīgākus, mīkstākus un veselīgākus, lai tos lūgtu gatavot atkal un atkal? Atklāšu noslēpumu — ir vērts pamēģināt pievienot kabaci, un jūs uz visiem laikiem mainīsiet savu attieksmi pret šo klasisko brokastu ēdienu.

Biezpiena plācenīši ar kabaci: īpaša recepte gardām brokastīm

Biezpiena plācenīši ir viens no vismīļākajiem brokastu ēdieniem. Tradicionāli tos gatavo no biezpiena, olas un miltiem, dažreiz pievienojot cukuru vai vaniļu saldumam. Biezpiena plācenīšus novērtē to vienkāršības, pieejamo sastāvdaļu un iespējas eksperimentēt ar pildījumiem dēļ. Pēdējos gados arvien vairāk saimnieču meklē jaunas idejas brokastīm, lai pārsteigtu ģimeni un padarītu ierastos ēdienus interesantākus. Kabacis biezpiena mīklā nav tikai modes tendence, bet veids, kā padarīt plācenīšus vēl maigākus, vieglākus un veselīgākus.

Īpašības

Pirmkārt, kabacis ir sezonāls dārzenis, kuru vasarā viegli atrast tirgū vai veikalā. Tas ir bagāts ar vitamīniem, šķiedrvielām un praktiski nesatur kalorijas, kas padara biezpiena plācenīšus diētiskākus. Otrkārt, kabacis piešķir plācenīšiem īpašu mīkstumu un svaigumu, bet biezpiens saglabā ierasto struktūru un garšu. Treškārt, šādi plācenīši lieliski piemēroti gan bērniem, gan pieaugušajiem, tos var pasniegt ar dažādām mērcēm, augļiem vai ogām.

Vai esat mēģinājuši biezpiena plācenīšiem pievienot citrona miziņu vai nedaudz vaniļas? Dalieties savās versijās komentāros!

Sastāvdaļas biezpiena plācenīšiem ar kabaci

kabacis vai cukīni — 2 vidēji
biezpiens — 400 g
ola — 1 gab.
milti — 4–6 ēd. k.
sāls
augu eļļa cepšanai

Biezpiena plācenīši ar kabaci: īpaša recepte gardām brokastīm

Pagatavošana soli pa solim

Sarīvējiet kabaci uz rupjās rīves, pievienojiet sāli un samaisiet. Atstājiet uz 5–7 minūtēm, lai dārzenis atbrīvotu sulu. Šis ir svarīgs solis — liekais šķidrums var padarīt mīklu pārāk mīkstu, tāpēc kabaci nepieciešams kārtīgi nospiest. Kabacis piešķir plācenīšiem svaigumu un vieglu tekstūru, kā arī padara tos veselīgākus.

Dziļā bļodā sajauciet nospiesto kabaci ar biezpienu. Vislabāk izmantot vidēji treknu biezpienu — tas labi turēs formu un cepšanas laikā neizplūdīs. Pievienojiet olu un rūpīgi samaisiet masu, līdz tā kļūst viendabīga.

Pievienojiet miltus — sākumā 4 ēdamkarotes, pēc tam, ja nepieciešams, vēl, lai mīkla būtu mīksta, bet ne šķidra. Milti palīdz plācenīšiem saglabāt formu un nesadalīties pannā. Ja biezpiens ir ļoti mitrs, var pievienot nedaudz vairāk miltu.

Darba virsmu pārkaisiet ar miltiem, izlieciet mīklu un arī virsu pārkaisiet. Izveidojiet rulli, sadaliet to gabaliņos un piešķiriet nelielu plācenīšu formu. Katrus plācenīšus apviļājiet miltos — tas palīdzēs cepoties iegūt zeltainu garoziņu.

Uzkarsējiet pannu ar augu eļļu uz vidējas uguns. Cepiet plācenīšus 3–4 minūtes no katras puses līdz zeltainai garoziņai, uzmanīgi apgrieziet un gatavojiet līdz gatavībai. Gatavos plācenīšus lieciet uz papīra dvieļa, lai absorbētu lieko eļļu.

Pasniedziet plācenīšus karstus ar krējumu, jogurtu vai svaigām ogām. Var pievienot arī nedaudz medus, ievārījuma vai augļu mērces — garša kļūs vēl spilgtāka un interesantāka.

Varianti un padomi

Biezpiena plācenīši ar kabaci ir lielisks pamats eksperimentiem. Piemēram, parasto miltu vietā var izmantot auzu vai rīsu miltus — ēdiens būs ar mazāk kalorijām. Saldajam variantam pievienojiet mazliet cukura, vaniļas vai kanēļa. Ja vēlaties padarīt plācenīšus sātīgākus, mīklai var pievienot mazliet siera vai zaļumu — dilles, pētersīļus, baziliku.

Vai esat mēģinājuši plācenīšus cept cepeškrāsnī, nevis pannā? Šī metode ļauj padarīt ēdienu mazāk kalorijām bagātu un saglabāt maigo tekstūru. Atcerieties, ka kabaci var aizstāt arī ar cukīni vai pat ķirbi — garša būs neparasta un spilgta.

Lasi vēl: Maģiskā aizspogulija jeb kādēļ ejot ciemos nedrīkst skatīties svešā spogulī

Gatavošanas padomi

Izmantojiet tikai svaigu biezpienu — tam jābūt irdenam un ne pārāk mitram. Kabaci noteikti labi nospiediet — liekais šķidrums var sabojāt plācenīšu struktūru. Izteiktākai garšai pievienojiet šķipsniņu sāls un nedaudz svaigi malta melnā pipara. Ja plācenīši slikti tur formu, palieliniet miltu daudzumu vai pievienojiet mazliet mannas putraimus. Pasniedziet plācenīšus uzreiz pēc pagatavošanas — tad tie būs maksimāli maigi un gaisīgi.

Veiksmes noslēpums ir pareizajā biezpiena, kabača un miltu proporcijā. Kabacis padara plācenīšus īpaši mīkstus, bet biezpiens saglabā ierasto struktūru un garšu. Pat ja gatavojat pirmo reizi, rezultāts būs patīkams — recepte neprasa sarežģītas tehnikas un to ir viegli atkārtot.

Lasi vēl: Fitoftora ziemu pārdzīvo labāk nekā augi: Kā novērst tās pamošanos pavasarī

Vai jūs dodat priekšroku biezpiena plācenīšiem ar piedevām vai tomēr mīlat klasisko variantu? Kādus dārzeņus uzskatāt par veiksmīgākajiem biezpiena ēdieniem?

Biezpiena plācenīši ar kabaci nav tikai brokastis, bet īsts vasaras hits, kuru viegli pagatavot mājās. Vienkāršība, bagātīgā garša un iespēja eksperimentēt padara šo recepti ideālu jebkuram gadījumam. Pamēģiniet pagatavot plācenīšus pēc šīs receptes un dalieties savos iespaidos — iespējams, tie kļūs par jūsu iecienītāko ģimenes brokastu variantu! Labu apetīti!