Pievienojiet miltus — sākumā 4 ēdamkarotes, pēc tam, ja nepieciešams, vēl, lai mīkla būtu mīksta, bet ne šķidra. Milti palīdz plācenīšiem saglabāt formu un nesadalīties pannā. Ja biezpiens ir ļoti mitrs, var pievienot nedaudz vairāk miltu.
Darba virsmu pārkaisiet ar miltiem, izlieciet mīklu un arī virsu pārkaisiet. Izveidojiet rulli, sadaliet to gabaliņos un piešķiriet nelielu plācenīšu formu. Katrus plācenīšus apviļājiet miltos — tas palīdzēs cepoties iegūt zeltainu garoziņu.
Uzkarsējiet pannu ar augu eļļu uz vidējas uguns. Cepiet plācenīšus 3–4 minūtes no katras puses līdz zeltainai garoziņai, uzmanīgi apgrieziet un gatavojiet līdz gatavībai. Gatavos plācenīšus lieciet uz papīra dvieļa, lai absorbētu lieko eļļu.
Brālības diena 19. septembrī: kas jādara, lai ģimene dzīvotu pārticībā un veiksme nepagrieztu muguru
Pasniedziet plācenīšus karstus ar krējumu, jogurtu vai svaigām ogām. Var pievienot arī nedaudz medus, ievārījuma vai augļu mērces — garša kļūs vēl spilgtāka un interesantāka.
Varianti un padomi
Biezpiena plācenīši ar kabaci ir lielisks pamats eksperimentiem. Piemēram, parasto miltu vietā var izmantot auzu vai rīsu miltus — ēdiens būs ar mazāk kalorijām. Saldajam variantam pievienojiet mazliet cukura, vaniļas vai kanēļa. Ja vēlaties padarīt plācenīšus sātīgākus, mīklai var pievienot mazliet siera vai zaļumu — dilles, pētersīļus, baziliku.
Vai esat mēģinājuši plācenīšus cept cepeškrāsnī, nevis pannā? Šī metode ļauj padarīt ēdienu mazāk kalorijām bagātu un saglabāt maigo tekstūru. Atcerieties, ka kabaci var aizstāt arī ar cukīni vai pat ķirbi — garša būs neparasta un spilgta.
Lasi vēl: Maģiskā aizspogulija jeb kādēļ ejot ciemos nedrīkst skatīties svešā spogulī
Gatavošanas padomi
Izmantojiet tikai svaigu biezpienu — tam jābūt irdenam un ne pārāk mitram. Kabaci noteikti labi nospiediet — liekais šķidrums var sabojāt plācenīšu struktūru. Izteiktākai garšai pievienojiet šķipsniņu sāls un nedaudz svaigi malta melnā pipara. Ja plācenīši slikti tur formu, palieliniet miltu daudzumu vai pievienojiet mazliet mannas putraimus. Pasniedziet plācenīšus uzreiz pēc pagatavošanas — tad tie būs maksimāli maigi un gaisīgi.
Veiksmes noslēpums ir pareizajā biezpiena, kabača un miltu proporcijā. Kabacis padara plācenīšus īpaši mīkstus, bet biezpiens saglabā ierasto struktūru un garšu. Pat ja gatavojat pirmo reizi, rezultāts būs patīkams — recepte neprasa sarežģītas tehnikas un to ir viegli atkārtot.
Lasi vēl: Fitoftora ziemu pārdzīvo labāk nekā augi: Kā novērst tās pamošanos pavasarī
Vai jūs dodat priekšroku biezpiena plācenīšiem ar piedevām vai tomēr mīlat klasisko variantu? Kādus dārzeņus uzskatāt par veiksmīgākajiem biezpiena ēdieniem?
Biezpiena plācenīši ar kabaci nav tikai brokastis, bet īsts vasaras hits, kuru viegli pagatavot mājās. Vienkāršība, bagātīgā garša un iespēja eksperimentēt padara šo recepti ideālu jebkuram gadījumam. Pamēģiniet pagatavot plācenīšus pēc šīs receptes un dalieties savos iespaidos — iespējams, tie kļūs par jūsu iecienītāko ģimenes brokastu variantu! Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Tiklīdz es pēc augstskolas sāku strādāt, mana mamma uzreiz uzrakstīja darbā atlūgumu…by Laura Andersone
- Gatavojieties sniegam: sinoptiķi ir paziņojuši ziemas ierašanās datumuby Sandra Vīgante
- Kad pūce ūjina un bērziem vēl ir lapas: par ko vēstī dabas zīmes oktobrī – ticējumi, kas piepildāsby Laura Andersone