Biju tik tuvu tam, lai izmestu pannu pārtikas piedegšanas dēļ, bet žurnālā atradu risinājumu un mainīju domas.

Gadījumā, ja ēdiena gatavošana uz pannas pēkšņi kļuvusi problemātiska un tas sāk piedegt, ir pienācis laiks atcerēties un izmantot veco padomju risinājumu.

Par to es uzzināju no kāda žurnāla. Pēc metodes izmēģināšanas es sapratu, ka tā patiešām darbojas.

Esmu tik priecīga, ka varu dalīties ar jums šajā vērtīgajā trikā.

Vispirms ir svarīgi saprast, kur ir problēmas cēlonis un kāpēc tas notiek. Ja pannas netiek regulāri un rūpīgi iztīrītas, uz tām uzkrājas ēdiena un tauku atlikumi, kas, apdegot, veicina piedegumu.

Regulāra pannas pārkarsēšana var radīt ne tikai pārklājuma bojājumus, bet arī biežu ēdiena piedegšanu. Daži materiāli ir īpaši jutīgi pret augstām temperatūrām.

Eļļa vai citi tauki darbojas kā aizsargbarjera starp pannu un ēdienu. Ja lietojat pārāk maz tauku vai tie ātri iztvaiko, ēdiens sāk pieķerties pie pannas un piedegt.

Turklāt dažas lētas pannas ir izgatavotas no zemākas kvalitātes materiāliem, kas siltumu izdala nevienmērīgi, radot lokālu pārkaršanu un līdz ar to arī piedegumu.

 

Lai novērstu piedegšanu, ir ieteicams izvēlēties pannas, kas ir piemērotas konkrētajai gatavošanas metodei, kā arī pareizi tās tīrīt, neriskēt ar pārāk augstu temperatūru un izmantot piederumus, kas nesabojā virsmu.

 

Mans triks

Uzkarsējiet pannu uz uguns, pēc tam ļaujiet tai labi uzkarst, ieberiet rupjo sāli un apcepiet to 20 minūtes.

Svarīgi: ugunij jābūt lēnai, sāli nepārtraukti maisot.

Nākamais solis ir vēl svarīgāks, un tam jāpievērš īpaša uzmanība!

 

Pēc šīs procedūras noņemiet pannu no karstuma, ļaujiet tai atdzist, izberiet sāli un noskalojiet to zem tekoša ūdens. Kad panna ir noskalota, nav nepieciešams to noslaucīt.

Novietojam to atpakaļ uz uguns, uzkarsējam. Un tad uz dakšiņas uztinam pārsēju, samērcējam to augu eļļā un pārvelkam pāri pannas iekšējai virsmai.

Pēc tam noslaukiet pannu ar drānu, uzlejiet virsū kārtu augu eļļas un karsējiet eļļu 3 minūtes. Pēc tam noņemiet lieko eļļu un vēlreiz noslaukiet virsmu ar drānu.

Pēc šīs procedūras vairs nekas nepiedegs. Jūs tūlīt varat izmēģināt pannu un uz tās kaut ko cept, piemēram, frī kartupeļus. Jūs būsiet patiesi sajūsmā par rezultātu!

Neviens ēdiens vairs nepiedegs, un jums nevajadzēs doties uz veikalu pēc jaunas pannas. Ir pilnīgi iespējams atdzīvināt pat visvecāko pannu!

 

Paldies, ka veltījāt laiku, lai pievērstos šai tēmai!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment