Pīrāgs ir maigs, gaisīgs, ar daudz ogām, garšīgu biezpiena pildījumu un krēmīgu garšu.
Ogas, piemēram, avenes, mellenes, vai ķirši, piedāvā dabisku saldumu, kas bieži ir sabalansēts ar patīkamu skābumu. Tas piešķir pīrāgam daudzslāņainu garšu, kurā nav pārāk daudz cukura, bet arī ne pārlieku skābes.
Plus tās cepšanas laikā izdala sulu , kas palīdz pīrāgam saglabāt mitrumu. Tas piešķir pildījumam bagātīgu tekstūru un svaigumu, kā arī aromātu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Gatavošanas metode:
Bļodā sasit 2 olas, pievieno 100 g cukura, šķipsniņu vanilīna un šķipsniņu sāls. Sakuļ ar mikseri līdz pūkainai un gaišai krāsai, apmēram 5 minūtes.
Ņemam olas istabas temperatūrā, tās vieglāk saputo un veido vairāk putu.
Tagad ielejiet 100 ml piena istabas temperatūrā un 100 ml augu eļļas bez smaržas un ar zemāko miksera ātrumu vienkārši samaisiet.
Tālāk pievieno 200 g izsijātu miltu un 12 g cepamā pulvera un atkal ar mazāko miksera ātrumu samaisa kopā sausās un šķidrās sastāvdaļas.
Biskvīta mīkla ir gatava. Tas ir viegls, gaisīgs un ar biezu skābo krējumu konsistenci.
Tagad ātri sagatavosim pildījumu. Ar mikseri sajauc 150 g biezpiena, 1 olu, 30 g cukura un šķipsniņu vanilīna.
Krējuma sieram un olai jābūt istabas temperatūrā, lai iegūtu viendabīgu un gludu konsistenci bez kunkuļiem.
Tālāk seko ļoti svarīgi soļi!
ŠĶir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologi prognozē, kad beidzot Latvijā iestāties kārtīgs siltums, kad gaisa temperatūra būs +20 un vairāk grāduby Laura Blūma
- Tieši šodien, pusfināla dienā, kad ”Tautumeitas” kāps uz skatuves mainījušās bukmeikeru prognozes par Latvijas pārstāvēmby Sandra Ločmele
- Šāda anomālija nebūs novērota jau desmit gadus – kam jāsagatavojas maija beigās un jūnija sākumāby Sandra Ločmele