Pagatavošana:
Lai pagatavotu biskvītu uz ūdens bāzes, izsijājiet miltus kopā ar cepamo pulveri bļodā un uz brīdi atlieciet malā. Citā bļodā ieber cukuru un pievieno istabas temperatūras ūdeni, cukuru un ūdeni labi samaisa ar putojamo slotiņu, lai cukurs izšķīstu.
Ar nazi gareniski pārgriež vaniļas pāksti un savāc sēklas, pievieno tās saldajam ūdenim. Šajā posmā ielej arī augu eļļu un samaisa.
Lasi vēl: Sieva ik dienu dzirdēja dīvainas skaņas no garāžas. Viņa bija šokā, kad uzzināja, ko vīrs tur dara
Tagad ņem izsijātās sausās sastāvdaļas un pa vienai karotei pievieno tās ūdens, cukura un eļļas emulsijai, labi un nepārtraukti maisot, lai nebūtu kunkuļu. Kad būs pievienoti visi milti, būs mīksta, gluda mīkla bez gabaliņiem.
Ņem 24 cm diametra formu un izklāj to ar cepamo papīru. Vai, ja vēlaties, varat to vienkārši apziest ar eļļu un pārkaisīt ar karoti miltu. Kad forma ir gatava, ielej tajā mīklu.
Ja nepieciešams, izmantojiet lāpstiņu, lai vienmērīgi izlīdzinātu masu. Cep biskvītu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° temperatūrā 50 minūtes.
Ja cepšanas laikā jūtat, ka biskvīts pārāk brūnē, pēc pirmajām 30 cepšanas minūtēm pārsedziet kūku ar folijas loksni un turpiniet cepšanu. Pirms izņemšanas no cepeškrāsns, pārbaudiet ar zobu bakstāmo: ja tas ir tīrs un sauss, biskvīts ir pagatavots pareizi.
Izņemiet to no cepeškrāsns un ļaujiet atdzist. Visbeidzot pārliek to uz šķīvja un dekorē biskvītu ar pūdercukuru. Vai arī sāk veidot torti!
Šo biskvītu var pagatavot dažādās variācijās: ar kakao, kafiju, citronu un ingveru.
Tevi noteikti interesēs
- Banka “Citadele” brīdina: liela daļa Latvijas iedzīvotāju var palikt bez pienācīgas pensjas
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- Baiba Sipeniece-Gavare atklāti par populāro šovu “Saimnieks meklē sievu” pēc astoņiem nostrādātiem gadiem
- Bukmeikeri atklāj savas prognozes par “X Faktora” sestās sezonas uzvarētāju: ”Ar 50% varbūtību”
- Iztērēju visu Māra ietaupījumus un uzrīkoju sev pamatīgu Vecgada vakaru Taizemē; kas viņam par to bija sakāms
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies









