Bīstamākie Tūrisma Galamērķi

Vai jums patīk adrenalīna pieplūdums? Ir tik daudz piedzīvojumu meklētāju, kas to dara, ka ir izveidojusies vesela ceļošanas apakškategorija – ekstrēmais tūrisms.

Ceļotāji, ko dēvē arī par “šoka tūrismu”, dodas uz visbīstamākajām vietām visā pasaulē un izmēģina visbīstamākos nāves trikus, un to visu dara tikai aizrautības pēc.

Neatkarīgi no tā, vai tie ir kalni vai vulkāni, niršana no klints vai niršana būrī, ir cilvēki, kas vēlas to izmēģināt, pat zinot par kaitīgajiem apstākļiem un vairākkārtējiem citu cilvēku brīdinājumiem, ka nevajag doties šajā ceļojumā. Lūk, desmit bīstamākie ceļojumi, kuru dēļ ekstrēmi tūristi riskē ar savu dzīvību.

10/10 Cave of Swallows – Meksika

Cave of Swallows ala San Luisa Potosi, Meksikā, ir lielākā zināmā alas šahta pasaulē. Tā ir arī potenciāli 11. dziļākā ala visā pasaulē. Parasti daudzi cilvēki piesardzīgi raugās uz šo 160 līdz 205 pēdas plato, aptuveni 1220 pēdas taisni uz leju ejošo milzīgo caurumu.

Savukārt citi šo caurumu, kurā burtiski varētu ievietot Eifeļa torni, uzskata par ideālu vietu BASE lēcieniem. Lai lēkātāji ar izpletņiem nokļūtu no cauruma augšas līdz pašai apakšai, ir nepieciešamas aptuveni desmit sekundes – tas nozīmē, ka jebkura kļūda, kas izraisa cietu piezemēšanos, var beigties arī ar ātru, iznīcinošu nāvi, bet vismaz spēļu automātu spēles ir ar mazu risku.

9/10 Sistema Sac Actun – Rivjēra, Meksika

Ja ala nebija pietiekami biedējoša, tad ielieciet to zem ūdens! Tā ir garākā zemūdens ala, kas jebkad atklāta uz Zemes, un tās garums sasniedz pat 350 kilometrus, vidējais dziļums ir 21 metrs, bet maksimālais dziļums – 120 metri.

8/10 Nāves ceļš – Bolīvija

Nāves ceļš jeb Ziemeļjungasas ceļš nav vieta, kur doties mierīgā velobraucienā. Lai gan mūsdienās ir ieviesti lielāki drošības pasākumi, tas savulaik bija – un dažkārt joprojām ir – pazīstams kā bīstamākais ceļš pasaulē.

Pastāvīga migla, zemes nogruvumi, kaskādes un kraujas, kas krīt 2 000 metru augstumā, tāpēc nav pārsteigums, ka līdz 1994. gadam tur ik gadu gāja bojā 300 autovadītāju. Īpaši tāpēc, ka pats ceļš ir tikai 10 pēdu plats! Tagad ekstrēmajiem tūristiem tiek organizēti velobraucieni, un līdz šim pēdējo desmit gadu laikā ir gājuši bojā vairāk nekā ducis velosipēdistu.

7/10 Hua kalns – Ķīna

Kāpšana šajā kalnā tiek uzskatīta par vienu no bīstamākajiem pārgājieniem pasaulē, tāpēc, protams, tā ir lieliska ēsma ekstrēmajiem tūristiem. Daudzi izvēlas doties pa “dēļu taku”, kas, kā runā, izraisa 100 nāves gadījumus gadā.

“Plākšņu ceļa” tilta gājēji uz nākamo virsotni kāpj, ejot pāri 0,3 metrus (0,98 pēdas) platam dēļu ceļam, kas izbūvēts gar vertikālas klints malu. Pat tad, ja izmanto citu ceļu un neizvēlas izmantot smieklīgi riskanto dēļu ceļu, daudzi tik un tā zaudē pamatu un krīt.

6/10 Velna baseins – Zambija un Zimbabve

No Velna baseina paveras skaists skats, bet par kādu cenu? Tūkstošiem gadu ilgas erozijas rezultātā Viktorijas ūdenskrituma virsotnē ir izveidojušies dažādi klinšu baseini. Viens no šiem klinšu baseiniem atrodas pašā ūdenskrituma malā un gandrīz karājas lejup.

Tāpēc dabiski, ka daudzi cilvēki ir mēģinājuši pieķerties šīm klintīm un paskatīties pāri. Ja ūdens būtu pietiekami spēcīgs un paslīdētu pirksts, jūs varētu pārgāzties pāri ūdenskritumam un iet bojā. Neskatoties uz to, ir gidi, kas jūs pavadīs līdz Velna baseinam, ja jūs tomēr vēlēsieties to izmēģināt, tāpat kā book of ra bezmaksas griezienus.

5/10 Nāves būris – Austrālija

Protams, ka Austrālija ir tā, kas tūristiem piedāvā iespēju iekļūt kaut kur, ko sauc par “Nāves būri”! Nāves būris ir caurspīdīga kaste, kas ir izgatavota no tikai 4 cm akrila. Jūs tajā ieejat un tiekat nolaists ūdenī, kur jūs varēsiet redzēt visagresīvākos krokodilus – un tur nav nekādu režģu, kādi ir būros, kad nirstat ar haizivīm!

Tūristi stāsta, ka burtiski var redzēt zobu skrāpējumus no vietām, kur krokodili ir mēģinājuši pieķerties. Ja jums tas joprojām šķiet pievilcīgi, aicinām izmēģināt to.

4/10 Preikestolen – Norvēģija

Atkal ir daži BASE lēkātāji, kuri vienkārši nespēj sev palīdzēt! Preikestolen – saukta arī par Pulpīti, sludinātāja krēslu vai Pulpītes klinti – tiek uzskatīta par bīstamāko klinti no visām skaistajām Norvēģijas klintīm.

Šī stāvā klints paceļas 1 982 metrus virs ūdens, un, protams, reizēm notiek arī nāves gadījumi. Tas ir sagaidāms, ja mēģina nodarboties ar tik ekstrēmu sporta veidu kā BASE jumpings, taču citi ir gājuši bojā, tikai mēģinot nofotografēties pārāk tuvu malai. Ja apmeklējat šo galamērķi, esiet piesardzīgi!

3/10 Iguasu ūdenskritumi – Argentīna un Brazīlija

Iguasu katarakts būtībā ir milzīga Niagāras ūdenskrituma versija. Kopumā tajā ir 275 ūdenskritumi. Iguasu ir divreiz augstāks un platāks par Niagāru. Par diezgan pieklājīgu cenu var doties ekskursijās ar laivu pa visiem ūdenskritumiem, un, lai gan daudziem ir paticis, vienmēr pastāv risks. Piemēram, 2011. gadā, apgāžoties laivai, gāja bojā divi tūristi no Amerikas Savienotajām Valstīm.

2/10 Villarrica vulkāns – Čīle

Lēkšana ar gumiju ir riskanta. Vulkāni ir bīstami. Tad kāpēc gan neapvienot abus? Jā, tūristiem, kas dodas uz Pukonu, Čīlē, ir iespēja lēkt ar gumiju aktīvā vulkānā. Šī iespēja ir daļa no ekstrēmās tūrisma paketes, kurā iekļauts arī lēciens ar gumiju pa ūdenskritumu, plostu un lēciens ar izpletni.

1/10 El Caminito Del Rey – Spānija

Angļu valodā pazīstams kā “Karaļa mazais ceļš”, šis pastaigu ceļš ved pāri ļoti šauram kanjonam, ko ekstrēmi tūristi labprāt izmēģina. Lai gan sākotnēji šis gājēju ceļš tika izveidots 1905. gadā, lai strādnieki varētu pārvietoties starp divām hidroelektrostacijām, kopš tā laika tas ir kļuvis vislabāk pazīstams kā tūrisma objekts, īpaši tiem tūristiem, kuriem patīk riskēt.

Galu galā El Caminito Del Rey savulaik bija ieguvis “Pasaules bīstamākās pastaigu takas” titulu, jo 1999. un 2000. gadā gāja bojā pieci cilvēki. Pēc strīdiem tā uz kādu laiku tika slēgta, bet 2015. gadā to atkal atvēra apmeklētājiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment