BK “Jēkabpils” piesaka jaunu sastāvu, galveno treneri un ģenerālsponsoru

Basketbola klubs “Jēkabpils” jaunajā 2018./2019. gada sezonā sauksies BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” un Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā “lūšus” vadīs serbu treneris Marko Zarkovičs. Komanda galvenokārt sastāvēs no gados jauniem, bet talantīgiem un perspektīviem basketbolistiem, ko pastiprinās tādi pieredzes bagāti “lūši” kā Jurijs Aleksejevs un Mikus Sokolovs.

Jēkabpils basketbola klubam šī – nu jau septītā sezona iezīmējusies ar jauniem sadarbības partneriem un jaunu nosaukumu. Par kluba ģenerālsponsoru ir kļuvis Latvijā vadošais īstermiņa kredītu aizdevējs “SMScredit.lv”. Attiecīgi komandai ir jauns nosaukums un drīzumā tiks prezentēta arī atjaunināta vizuālā identitāte.

Par BK “Jēkabpils SMScredit.lv” komandas galveno treneri ir apstiprināts 33 gadus vecais serbu basketbola speciālists Marko Zarkovičs. “Spēlēsim modernu basketbolu, ko ikvienam būs patīkami vērot! Galveno komandas daļu veidos gados jauni spēlētāji, tomēr mēs vēlamies pieradīt, ka arī ar šādu sastāvu varam būt cienīgi pretinieki ikvienai komandai. Ieguldīsim daudz darba un ar katru spēli rādīsim arvien labāku un labāku sniegumu,” jauno komandu un tās uzdevumus raksturo Zarkovičs.

Zarkovičs ir izbijis basketbolists, kas profesionālā līmenī basketbolu spēlējis Dānijā un Rumānijā, tomēr karjeru nolēmis turpināt kā treneris. Absolvējis Belgradas Basketbola akadēmiju, ir Serbijas treneru asociācijas biedrs, strādājis serbu individuālās meistarības basketbola nometnēs, austriešu “NBC Camps”, spāņu “Campus Attack” nometnēs, trenējis jaunos basketbolistus Serbijā, Spānijā, Latvijā un citās valstīs, kā arī ir bijis iesaistīts apjomīga Indijas reģiona basketbola attīstības programmas īstenošanā. Savukārt šovasar Zarkovičs strādājis Eiropā vienīgajā FIBA sertificētajā basketbola nometnē “YUBAC”.

Divas aizvadītās basketbola sezonas (2016./2017. un 2017./2018.) Zarkovičs pavadīja Latvijā, trenējot “Alfrēda Kraukļa VEF” sporta skolas 2001., 2002. gadā dzimušos basketbolistus.

Jaunajā “lūšu” komandā no pieredzējušiem basketbolistiem Jēkabpils krāsas aizstāvēs jau labi pazīstamais Jurijs Aleksejevs un Mikus Sokolovs. Komandā turpinās spēlēt jēkabpilietis Matīss Surkulis. Pirmo reizi Jēkabpils sporta namu par savu mājas laukumu sauks viens no bijušajiem “Latvijas Universitātes” basketbola kluba līderiem Roberts Krūmiņš un trīs gadus Spānijas “maizē ” pabijušais Verners Kohs, kā arī jaunā paaudze: Rodrigo Būmeistars, Dāvis Denafs, Elvijs Frīdenbergs, Rainers Hermanovskis, Edgars Klaģišs, Mārtiņš Krūmiņš, Niks Līnis, Rihards Parādnieks, Ričards Daniels Vanags un Gints Zomerfelds. Fizioterapeita pienākumus uzņemsies Robins Dedzis. Darbs pie sastāva komplektēšanas turpinās.

Komandas līdzjutēji ar spēlētājiem tuvāk tiks iepazīstināti gan sezonas atklāšanas pasākumā, gan atklātajos treniņos. Pirmās mājas spēles plānotas 28. un 29. septembrī, kad Jēkabpils sporta namā “lūši” uzņems pretiniekus no Igaunijas – “TLU” un “Rapla”.

Kopš BK “Jēkabpils” dibināšanas 2012. gadā komanda ir izcīnījusi divas Latvijas Basketbola līgas bronzas medaļas. Pērno – 2017./2018. gada sezonu “lūši” noslēdza septītajā vietā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs. No aizvadītās sezonas vidus galvenā trenera amatā bija Sandis Buškevics, viņam asistēja Mihals Hlebovickis.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment