Boloņas mērce ar lēcām – pielāgota recepte slavenajam ēdienam gavēņa laikā

Pasta Bolognese ir slavens itāļu ēdiens ar gaļas mērci tomātu sulā. Tomēr ēdienu var pagatavot bez gaļas vai vegānu, aizstājot gaļu ar barojošām lēcām.

Sastāvdaļas Boloņas mērcei ar lēcām

1 litrs ūdens

500 g sarkanās lēcas

2 burkāni

2 selerijas kāti

1 dzeltenais sīpols

3 ķiploka daiviņas

3 ēdamkarotes olīveļļa

1 ēdamkarote tomātu pasta

750 grami tomātu biezenis (vai tomāti savā sulā)

1 lauru lapa

1 tējkarote kaltēts oregano

1 tējkarote kaltēts timiāns

1 ēdamkarote balzamiko etiķis

Pētersīļi – pēc garšas

Ēdiena pagatavošanas gaita

Lai pagatavotu lēcas ar Boloņas mērci, pākšaugi vispirms ir jāizmērcē. Lai to izdarītu, lēcas ieber dziļā bļodā, pievieno ūdeni un atstāj uz nakti nostāvēties. Kad lēcas ir uzsūkušas šķidrumu, varat sākt gatavot. Burkāni, selerijas, ķiploki un sīpoli ir jānomizo un jāsagriež mazos kubiņos.

Uzkarsē pannu uz lēnas vai vidējas uguns. Tad pannā ielej eļļu un pievieno kubiņos sagrieztus dārzeņus. Cepiet sastāvdaļas, līdz dārzeņi mīksti, tas var aizņemt 5-8 minūtes. Pēc tam palieliniet uguni, pannā ielejiet tomātu pastu, pievienojiet timiānu un oregano, lauru lapas. Maisot apcep sastāvdaļas 2 minūtes.

Nosusiniet lēcas. Pievienojiet pannā lēcas, tomātu biezeni un ūdeni. Sastāvdaļas sajauc un pārklāj trauku ar vāku. Visu turpina  vārīt uz vidējas uguns 45 minūtes.

Kad ēdiens ir gatavs, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Pēc tam Boloņas mērci ar lēcām var likt uz šķīvjiem, izrotāt ar nomazgātiem un sasmalcinātiem svaigiem pētersīļiem.

 

Leave a Comment