Grūti iedomāties pilnvērtīgu maltīti bez zupas. Šis ēdiens ir kļuvis par vienu no mūsu virtuves pamatiem.
Taču bez mums zupas mīl gan Eiropā, gan Āzijā. Tiesa, katrai tautai ir savi priekšstati par zupu.
Japāņi un ķīnieši šo ēdienu gatavo galvenokārt no zivju produktiem. Eiropā mīl krēmzupas, kas atšķiras no parastajiem zupas gatavošanas algoritmiem.
Mēs vēlamies pastāstīt par maltās gaļas zupu, kas var dažādot jūsu maltītes.
Zupas sastāvdaļas:
• 2 burkāni
• Ķekars dilles
• 2 sīpoli
• 2 kartupeļi
• 3 graudiņi melno piparu
• 3 ēdamkarotes tomātu pasta
• 1 lauru lapa
• 4 ķiploku daiviņas
• 450 g maltā gaļa
• ½ tējkarote sāls
Zupas pagatavošana:
Vienu burkānu sagriež lielās šķēlēs, kopā ar sīpolu ieliek katlā ar ūdeni. Ūdenī esošajiem dārzeņiem pievieno lauru lapu, melnos piparus un vāra uz vidējas uguns 20 minūtes.
Šajā laikā ir nepieciešams smalki sagriezt otro sīpolu, sarīvēt burkānu uz rupjas rīves. Pannā uzkarsē nedaudz augu eļļas un apcep sīpolu un burkānu 2-3 minūtes.
Apceptajiem dārzeņiem pievieno malto gaļu un sāli, samaisa un turpina cept, līdz mainās gaļas krāsa.
Pievieno maisījumam tomātu pastu un izmaltas ķiploka daiviņas. Sastāvdaļas sajauc un atstāj zem vāka 10 minūtes sautēties uz lēnas uguns.
Kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Ar karoti izņem no buljona sīpolus un burkānus, vietā ieliek kartupeļus un vāra 10 minūtes.
Tālāk kartupeļiem pievieno apcepto malto gaļu, iepriekš sasmalcinātas dilles un gatavo vēl pāris minūtes.
Šķir otru lapu, un uzzini kā pagatavot vel vienu brīnišķīgu zupu
Tevi noteikti interesēs
- Taizemes skolniece pievienojās latviešu ģimenei kā apmaiņas studente – un uz visiem laikiem palika viņu sirdīs
- Kāpēc patiesībā 31. oktobra vakarā noteikti jādedzina sveces: senlatviešu rituāls, kas piesaista veiksmi un sniedz aizsardzību
- Ar divām virtuves sastāvdaļām padarīsi savas orhidejas skaistākas nekā jebkad agrāk
- Spāniete salīdzina bērnudārzus: “Latvijā pilnīgi viss ir savādāk nekā pie mums Spānijā, pat bērni”
- “Mēs tos pat pagaršot negribam”: kādus ķīniešu produktus mūsu veikalos paši ķīnieši neēd
- Sēņu krēmzupa “no restorāna”: recepte no mana drauga, kas ir šefpavārs

 
        





