Burciņās lieku gurķus, papriku, tomātus un pārleju ar karstu marinādi. Varen gards dārzeņu asorti, ko glabāju skapī istabas temperatūrā

Šī recepte palīdzēs tev pagatavot neticami gardus marinētus dārzeņus ziemas krājumiem. Gurķi saglabā savu kraukšķīgo tekstūru, bet burkas droši var ilgstoši glabāt istabas temperatūrā.

Pagatavošana:

Sāksim ar sīpolu sasmalcināšanu: sagriežam tos gredzenos vai mazos gabaliņos.

Papriku rūpīgi nomazgājam, izņemam sēklas un sagriežam gredzenos.

Ieberam 10-15 melno piparu graudus tīrā litra burkā.

Pievienojam vienu lauru lapu.

Liekam burkā 7-8 sīpolu gredzenus. Es izmantoju violetos sīpolus, bet varam ņemt arī parastos sīpolus. Tad izklājam kārtu ar gurķiem, kuriem iepriekš nogriežam vienu galu.

Nākamo slāni veidojam no paprikas. Es dodu priekšroku dzeltenajai paprikai. Var izmantot sarkano vai zaļo, bet dzeltenā krāsa dārzeņiem burciņā ļauj izskatīties efektīgāk.

Virsū liekam tomātu kārtu. Vislabāk izmantot mazus tomātus, lai tie burkā ietilptu vairāk.

Burku saturu aplejam ar verdošu ūdeni, uzliekam vākus un atstājam uz 10 minūtēm.

Kamēr dārzeņi nostāvas, ielejam katlā ūdeni un pievienojam 1 ēdamkaroti sāls un 2 ēdamkarotes cukura uz katru litru ūdens.

Pēc tam pielejam 75 mililitrus 9% etiķa un uzliekam katlu uz uguns.

Kad sālījums sāk vārīties, nolejam ūdeni no burciņām, tas vairs nebūs vajadzīgs.

Piepildām burkas ar verdošu sālījumu.

Cieši aizskrūvējam vākus un apgriežam burkas otrādi. Apsedzam tās ar pārklāju un atstājam līdz pilnīgai atdzišanai.

Dārzeņu asorti izdodas neticami garšīgs un aromātisks, bet gurķi nezaudē kraukšķīgumu. Šādas sagataves lieliski saglabājas istabas temperatūrā pat vairākus gadus.

Izmēģinājuma kārtā pagatavo dažas burkas šā dārzeņu maisījuma. Tici man, tu būsi sajūsmā un gribēsi taisīt šo gardumu vēl un vēl!

 

Ja tev noderēja šī recepte, lūdzu, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Ja tev ir pašam/pašai sava, oriģināla dārzeņu asorti konservēšanas recepte, priecāsimies, ja atklāsi to komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment