Burkāni izaugs ideāli gludi un saldi, ja ievērosiet šos 5 lauksaimnieku “zelta” noteikumus

Irdināšana
Kultūra labi atsaucas uz augsnes irdināšanu, bet to rīkot ir pāragri. Tas var izprovocēt saknīšu bojāšanos, kas noved pie ragaino saknīšu veidošanās.

Starprindu irdināšana veikt, kad sēkliniekiem būs 34 nedēļas. Tas ļauj palielināt zeme aerāciju. dēļ šādā zemē burkāni labāk aug un funkcijas.
Procedūru nebūs lieki apvienot ar mērcēšanu. Tas novērsīs galotnes izspiešanos un zaļināšanu. Un tas bieži vien izraisa rūgtas saknes.

Lasi vēl: “Visums dos jums iespēju”: 2024. gada maija vidū 4 zvaigžņu zīmes piedzīvos satriecošas izmaiņas

Mulčēšana

Arī dobju mulčēšana ar salmiem vai žāvētu zāli palīdz izvairīties no galotņu atsegšanas. Turklāt mulča saglabās mitrumu augsnē un neļaus augt nezālēm.

Barošana

Atšķirībā no vairuma dārzeņu kultūrām, burkāni ne pārāk mīl organiskās vielas. Tāpēc zaļais mēslojums, raugs un citi produkti no “tautas” sērijas nav piemēroti mēslošanas līdzekļiem.

Pirmā mēslošana jāveic, kad augiem ir izveidojušās 3-4 īstās lapas. Šajā posmā kultūrai īpaši nepieciešams slāpeklis. Urīnviela ir vislabāk piemērota elementa papildināšanai. 10 litriem ūdens ņem ēdamkaroti granulu ar bumbuli, labi atšķaida un laistiet mūsu gultu.

Svarīgs punkts: 30-40 minūtēs. Pirms mēslošanas līdzekļu lietošanas mūsu stādījumi ir jāaplej ar tīru ūdeni.

Pēc pāris nedēļām burkāni jābaro ar kāliju. Šiem nolūkiem var izmantot kālija sulfātu. 10 litru ūdens spainim ņem ēd.k. l. rūpīgi samaisiet un apūdeņojiet augus mitrā augsnē.

Vēl pēc divām nedēļām kultūra jānodrošina ar fosforu. Tieši šis komponents ir atbildīgs par sakņu dārzeņu sulīgumu un saldumu. Labākais mēslošanas līdzeklis šajā posmā ir superfosfāts. Mēs sagatavojam šķīdumu saskaņā ar to pašu shēmu kā iepriekšējais mēslojums.

Pelni var aizstāt arī fosfora-kālija mēslojumu. Parasti to pievieno rakšanai ar ātrumu 1 tase uz kvadrātmetru. m Organisko mēslojumu var izkaisīt arī starp rindām pēc dīgšanas. Tomēr burkāni mazāk reaģē uz pelniem, jo ​​tie nespēs uzņemt visus nepieciešamos elementus pilnīgai attīstībai vajadzīgajā daudzumā.

Lasi vēl:Kā mēs aizmirsām par struteņu priekšrocībām. Augs, kas pasargā mūsu stādījumus no kukaiņu kaitēkļiem.

Šie vienkāršie lauksaimniecības tehnoloģiju noteikumi ļauj izaudzēt perfekti gludus, sulīgus un saldus burkānus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment