Burkānu lakstus neizmetu, bet izmantoju tomātu konservēšanai. Dalos ar oriģinālu recepti, bez ķiplokiem, zaļumiem un garšvielām

Visi dārzkopji cenšas saglabāt tomātus ziemai: tos sāla, marinē, žāvē, gatavo no tiem sulas un daudzas citas sagataves. Es, protams, neesmu izņēmums, esmu izmēģinājusi daudzas dažādas metodes, veidojot krājumus gada aukstajiem mēnešiem.

Šodien vēlos padalīties ar vienu no savām iecienītākajām konservēšanas receptēm: tā ir vienkārša, oriģināla un ieguvusi godpilnu vietu manā pavārgrāmatā. Pateicoties man, daudzi draugi un radinieki šo recepti jau ir izmēģinājuši un augstu novērtējuši.

Kā es gatavoju tomātus ar burkānu lakstiem

Marinādes pagatavošana šajā receptē nepavisam nav sarežģīta. Uz litru ūdens ņemu ēdamkaroti sāls, 5-6 ēdamkarotes cukura un tējkaroti etiķa (70%). Uzvāru ūdeni ar sāli un cukuru, pievienoju etiķi tieši pirms sālījuma ieliešanas burkās.

Cukura un sāls proporcijas vari mainīt pēc saviem ieskatiem, izmantojot sev tīkamu recepti.

Kā viegli mājas apstākļos maisos izaudzēt zemesriekstu: vienkāršāk par vienkāršu

Svarīgi! Nevajag pievienot krustnagliņas, kanēli, piparus vai citas garšvielas.

Šai sagatavei, tāpat kā jebkuram citam konservējumam, nepieciešami mazi, blīvi, vidēji nogatavojušies tomāti. Šoreiz nolēmu izmantot litra burkas un iekonservēt mazus ķiršu tomātiņus.

Izgriežu tomātu kātiņa vietu, rūpīgi nomazgāju tos un burkānu lakstus.

Pēc tam ņemu zobu bakstāmo un katram tomātam veicu dūrumu vietā, kur bija piestiprināts kātiņš, lai termiskās apstrādes laikā tie neplaisātu. Ķiršu tomātiem pietiek ar vienu vai diviem dūrumiem, lielākiem tomātiem vajadzīgi 3-4 dūrumi.

Galvenie soļi gan tikai sekos!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment