Burkānu pastēte ar čili: viegli pagatavojams gardums ikdienas brokastīm un svētku brančam

Pikanto uzkodu cienītājiem – burkānu pastēte ar čili pipariem, ķiplokiem, valriekstiem un aromātisko kinzu.

Šī recepte ir viegli pagatavojama, bet tajā pašā laikā garšu salikums ir vienkārši neatvairāms!

Sastāvdaļas:

  • Burkāni – 1 kg
  • Ķiploks – 1 galviņa
  • Čili pipari – 3 pākstis
  • Valrieksti – 2 lielas saujas
  • Svaiga kinza – 1 liels saišķis
  • Sāls – pēc garšas
  • Olīveļļa – 2-3 ēdamkaroties

Pagatavošana:

Nomazgājiet burkānus un vāra tos viegli sālītā ūdenī, līdz burkāni kļūst mīksti. Tad burkānus atdzesē un nomizo.

Nomizojiet ķiplokus, izspiež caur presi. Nomazgājiet čili piparus un nosusiniet. Noņemiet kātiņu un serdi.

Lasi vēl: Ātrais tests, ar kura palīdzību 1 minūtes laikā var noskaidrot, vai tev ir tendence uz šizofrēniju

Čili piparu sagriež vidēja izmēra gabaliņos, sajauc ar ķiplokiem. Divas vai trīs minūtes apcep sausā pannā. Tad pievieno valriekstus un cep vēl apmēram trīs vai četras minūtes, laiku pa laikam maisot. Visu masu atdzesē.

Kad masa atdzisusi, pārliek bļodā un pievieno sagrieztus burkānus un kinzu, kā arī olīveļļu. Pēc garšas pievieno sāli, visu sakuļ ar blenderi līdz viendabīgai masai.

Iegūto pastētes masu ievieto stikla traukā ar vāku, uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā septiņas dienas.

 

Leave a Comment