Burvīgie augļu salāti ar knifiņiem un jogurtu. Tikai 20 minūtes un gatavs!

Kādā vakarā ar draudzeni skatījāmies televizoru. Viss sākās ar to, ka man sagribējās kaut ko saldu. Draudzene, ilgi nedomādama, nolēma man pagatavot kaut ko ātru un garšīgu. 

Viņa atcerējās, ka kādreiz vecmāmiņa bija parādījusi visus knifus no pavārgrāmatas, kurus var izmantot, lai pagatavotu gardas maltītes, nepatērējot daudz laika un enerģiju. Draudzenei vienmēr bija daudz jautājumu, kā pareizāk visu darīt, lai ēdiens saglabātu kvalitāti. Viņai nesagādāja grūtības iemācīties visas detaļas, lai izveidotu perfektu šedevru, kas līdzinātos vecmāmiņas agrāk pagatavotajam ēdienam. Meitene nolēma rīkoties ātri un rūpīgi – tādējādi saldais ēdiens bija izdevies.

Interesanti fakti

Augļu salāti ar jogurtu sastāv no dažādiem svaigiem augļiem, kas tiek sajaukti ar jogurtu. Populāri augļi ietver ābolus, banānus, zemenes, mellenes, vīnogas, kivi, mango, ananasus, apelsīnus un bumbierus.

Jogurts var būt parastais, grieķu jogurts vai aromatizēts jogurts, piemēram, vaniļas vai medus garšas.

Augļu salāti ar jogurtu ir uzturvielām bagāti un satur daudz vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu no augļiem, kā arī proteīnu, kalciju un probiotikas no jogurta.

Tas ir zemas kalorijas un tauku satura ēdiens, ja tiek izmantots liesais jogurts un nav pievienots papildus cukurs.

Nodrošina organismu ar svarīgiem vitamīniem, piemēram, C vitamīnu, kā arī ar šķiedrvielām, kas veicina gremošanu.

Satur labvēlīgās baktērijas, kas uzlabo zarnu mikrofloru, stiprina imūnsistēmu un veicina gremošanas veselību

 

Augļu salāti ar jogurtu

Pagtavošanas laiks – 20 minūtes

Porciju daudzums – 3 porcijas

Sastāvdaļas

Jogurts – 2 gab. 130 g katrs

Mandarīns – 2 gab.

Hurma – 2 gab.

Banāns – 2 gab.

Plūme – 1 gab.

Vīnogas ‘Kišmiš’ – 1 ķekars

Svaiga piparmētra

 

Pagatavošana

Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas. Nomazgā un nomizo visus augļus. Sagriež banānu mazās šķēlēs un sākumā izmanto pusi no tiem.

Atdala mandarīnus šķēlēs (tika izmantoti mandarīni bez sēklām) un pusi uzliek uz banāniem. Plūmi sagriež ripiņās un liek uz mandarīna šķēlītēm. Hurmu sagriež šķēlēs un liek nākamajā kārtā.

Dažas piparmētru lapas uzliek uz augļiem. Tad pievieno vīnogas, atlikušos banānus un mandarīna šķēles.

Virsū pārlej jogurtu un izrotā ar piparmētras zariņu.

Labu apetīti!

Leave a Comment