Būsiet gaidīti Valmieras īres namu atklāšanas pasākumā

Ielūdzam Jūs uz Valmieras īres namu Ķieģeļu ielā 8 un Mālu ielā 1 atklāšanas preses konferenci, kas notiks 6.septembrī plkst. 17.15 Ķieģeļu ielā 8 dz. 41 Valmierā.

Preses konferencē Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks iepazīstinās ar līdz šim Latvijā unikālo projektu – īres namu celtniecību, raksturojot šī brīža situāciju Valmierā īres tirgū un dzīvojamā fonda pieejamību, kāds bija ceļš līdz idejas realizācijai un kādu ietekmi uz pilsētas un reģiona attīstību atstāj projekta realizācija. Valmieras pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Valmieras Namsaimnieks” valdes priekšsēdētājs Valdis Jēgers klātesošos informēs par īres namu celtniecības gaitu un kārtību, kādā pie īres dzīvokļiem tikušas jau daudzas Valmieras ģimenes.

Valmieras īres namu atklāšanas dienā Valmierā notiks arī slēgtā diskusija par dzīvojamā fonda attīstību un mājokļu politiku Latvijā, iepazīstoties ar Valmieras piemēru, pārrunājot tā realizācijas gaitu un izaicinājumus, kā arī izvērtējot Valmieras pilsētas pašvaldības nākotnes ieceres attīstības veicināšanā reģionā. Slēgtajā diskusijā piedalīties aicinātas amatpersonas no Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, AS “Attīstības finanšu institūcija Altum”, AS “SEB banka”, AS “MONUM” un SIA Latio vērtētāji & konsultanti Vidzemē.

Mediju pārstāvjiem preses konferences laikā būs iespēja klātesošajām amatpersonām uzdot sev interesējošos jautājumus, kā arī apskatīt līdz šim vēl neizīrētos dzīvokļus un namu koplietošanas telpas. Mediju pārstāvjiem, kuri plāno apmeklēt pasākumu, lūgums iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni 64207136.

Pēc preses konferences namu Ķieģeļu ielā 8 un Mālu ielā 1 pagalmā notiks pagalma svētki iedzīvotājiem, kuri jaunuzceltās ēkas jau var saukt par mājām.

2016.gada 27.septembrī tika parakstīts līgums par daudzdzīvokļu īres namu būvniecību Valmierā, Ķieģeļu ielā 8/Mālu ielā 1. Šis ir unikāls, Latvijā vēl nebijis projekts, kad pašvaldības kapitālsabiedrība – SIA “Valmieras Namsaimnieks” – būvējis daudzdzīvokļu namus, kas paredzēti īrei, nevis tirdzniecībai. Nami ekspluatācijā pieņemti 2018.gada 8.jūnijā. Pašlaik norisinās dzīvokļu īres tiesību izsoles. Šobrīd pieejami iedzīvotājiem ir vēl 55 no kopumā 150 dzīvokļiem. Ņemot vērā iedzīvotāju interesi, Valmieras pilsētas pašvaldības dome 22.03.2018. sēdē ir lēmusi par vēl četru jaunu daudzdzīvokļu īres namu būvniecību ar aptuveni 300 jaunu īres dzīvokļu piedāvājumu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment