Būtiski padomi auto vadītājiem un ko darīt, ja pretimbraucošais vadītājs sakrustojis rokas

Daudzi cilvēki neapzinās, ka automašīnas vadīšana ir ļoti atbildīgs uzdevums. Autovadītāja neuzmanība, vieglprātība vai steiga var novest pie sekām, kuras nevēlas piedzīvot neviens. Lai kļūtu par prasmīgu un pieredzējušu vadītāju, ir nepieciešams gan stāžs, gan pieredze.

Šodien aplūkosim, kā pareizi saprast autovadītāju žestus, kad atrodamies uz ceļa. Pastāv oficiālie ceļu satiksmes noteikumi, tomēr ir arī nerakstīti likumi, ko autovadītāji ievēro. Iepazīšanās ar šo neformālo valodu ir ļoti noderīga.

 

Auto vadītāju žesti

Pirmkārt, jāatceras, ka jebkurš žests ir jāizvērtē saprātīgi. To nevajadzētu uztvert kā noteiktu norādījumu, bet kā informāciju, kas var palīdzēt pieņemt pareizu lēmumu.

Iespējams, citi ceļu satiksmes dalībnieki ar saviem žestiem un signāliem var nodot pilnīgi citādu ziņu, nekā tev šķiet. Tādēļ nevajadzētu balstīties tikai uz viņu norādēm – vienmēr pašam izvērtē situāciju uz ceļa.

 

Sakrustoto roku žests

 

Ja pretī braucošais vadītājs rāda sakrustotas rokas, tas varētu liecināt par kādu problēmu uz ceļa. Cilvēks, kas domā loģiski, uzreiz sapratīs, ka priekšā ir notikusi situācija. Bet ko īsti simbolizē šis žests?

Visbiežāk šāda žesta gadījumā varētu būt problēmas ar ceļa turpināšanu vai pat pilnīga braukšanas neiespējamība. Priekšā var būt sastrēgums vai ceļš slēgts citu iemeslu dēļ. Tāpēc jāapsver maršruta maiņa un jāizvēlas alternatīvs ceļš.

Autovadītājiem būtu jāņem vērā vēl daži nozīmīgi aspekti.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment