Būtiski padomi auto vadītājiem un ko darīt, ja pretimbraucošais vadītājs sakrustojis rokas

Interesanti, ka šādu žestu var pamanīt arī tad, ja brauc nepareizā virzienā pa vienvirziena ceļu. Turklāt šo kļūdu var norādīt pat kājāmgājēji. Vai tev ir bijusi līdzīga neveikla situācija?

Citi žesti

Ja redzi, ka vadītājs veic apļveida kustību ar roku, tas parasti nozīmē, ka jāpārbauda riteņi – iespējams, ir problēma. Dažreiz vadītājs pat norāda uz konkrēto riteni, tādējādi palīdzot ātrāk saprast, kas nav kārtībā.

Ja pamanāt, ka cits vadītājs rāda žestu, kas atgādina durvju atvēršanu, tas bieži norāda, ka viena no jūsu automašīnas durvīm nav pilnībā aizvērta. Tas var arī nozīmēt, ka degvielas tvertnes vāciņš nav aizvērts.

Plaši žesti, kurus cits vadītājs rāda ar rokām, īpaši kustības uz augšu un leju, var norādīt uz to, ka bagāžnieks ir atstāts vaļā.

Interesanti, ka dažkārt kravas automobiļa vadītājam, kam ir dubultie riteņi, var parādīt trīs pirkstus. Tomēr pieredzējis šoferis to ātri sapratīs un vienkārši lēnām apstāsies, jo šis žests norāda, ka starp dubultajiem riteņiem ir iesprūdis akmens vai cits priekšmets. Braucot lielākā ātrumā, tas var izsprukt un trāpīt citām automašīnām, tāpēc to vajadzētu uzmanīgi izņemt pie pirmās izdevības.

Ja kāds vadītājs pievērš tavu uzmanību, savelkot pirkstus dūrē un pēc tam tos izplešot, tas var liecināt, ka tev vajadzētu pārbaudīt pagriezienu rādītājus. Iespējams, esi aizmirsis izslēgt tos pēc pagrieziena vai ieslēgt, veicot manevru, kas radījis citu vadītāju neapmierinātību.

Cerams, ka šīs zināšanas sniegs tev lielāku drošības sajūtu uz ceļa. Tagad tu droši zini, ko citu auto vadītāju rādītie žesti var nozīmēt.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment