Būtiska ziņa arī Latvijas iedzīvotājiem; aizliegts veikt skaidras naudas maksājumus, kuru summa pārsniedz šo

Eiropas Savienība bija plānojusi aizliegt skaidras naudas maksājumus, kas pārsniedz 10 000 eiro. Jau no 18. janvāra 2024. gada.

 

Eiropas Parlamenta un ES valstu pārstāvjiem izdevās panākt vienošanos par naudas atmazgāšanas ap**rošanu. Šī regula tika plānota tikt piemērotai visās ES valstīs un palīdzēt novērst atlikušās nepilnības valstu tiesību aktos.

Luksusa preču tirgotājiem tagad prasa pārbaudīt klientu identitāti un ziņot par visiem darījumiem, kas raisa aizdomas.

 

Tiks ieviesti uzlaboti noteikumi, lai pārdotu augstākās klases rotaslietas, luksusa automobiļus, privātās lidmašīnas un jahtas.

Deutsche Welle ziņo, ka šis jaunais tiesību akts attiecas arī uz bagātiem futbola klubiem, piemēram, Minhenes Bayern vai Dortmund Borussia. Ņemot vērā lielo ārvalstu ieguldījumu pieplūdumu profesionālajā futbolā, šī nozare tiek uzskatīta par potenciālu avēniju naudas atmazgāšanai Eiropā.

 

Turklāt ES institūcijām pienākas obligāti pārbaudīt, vai viņu iesaistīšanās kriptovalūtās un darījumos pārsniedz 50 miljonus eiro.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Uzņēmumu īpašniekiem, kuri kontrolē vismaz ceturtās daļas akciju, būs jāreģistrējas visā ES.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment