Nepieciešamība virtuvē! Mūsdienu saimnieces aktīvi izmanto cepamā papīra ruļļus un vairs nespēj iedomāties savu virtuvi bez šī īstā “burvju” ruļļa pa rokai.
Bez tā nekur… pielietojuma spektrs ir ļoti plašs un neierobežots, un ar katru dienu atklājas arvien jaunas iespējas, kas priecē saimnieces un atvieglo viņu ikdienas darbus. Un kā agrāk bez tā varēja iztikt? Tikai varam minēt… arī atceros… jā, jā, piekrītu jums, nerunāsim par sliktajiem laikiem…
Veikalos pieejamas vairākas papīra šķirnes — cepamais papīrs, pergaments, papīrs cepšanai — visi tie ir īsti glābēji saimniecēm un lieliski pilda dažādas funkcijas. Tos var izmantot gan kā konteineru, gan kā cepšanas formu, gan kā paplāti, šķīvi vai pat galdautu.
Šodien parunāsim par pārsteidzošiem cepamā papīra pielietojumiem.
Pērkot papīru, vienmēr pievērsiet uzmanību lietošanas ieteikumiem. Ir vienreizējās lietošanas, ir atkārtoti lietojamie papīri, ir speciāli tikai cepšanai paredzēti papīri. Es visbiežāk izvēlos blīvu papīru, lai tas derētu ne tikai cepšanai, bet arī dažādu karstu ēdienu gatavošanai. Ir arī papīrs cepšanai, ko var izmantot atkārtoti.
Vai cepamais papīrs ir kaitīgs?
Ar pārliecību varu teikt – noteikti NĒ, tas nav kaitīgs. Papīrs nesatur kaitīgas vielas, nodrošina drošu un higiēnisku ēdiena gatavošanu. Ļoti ērti – pēc izmantošanas izmet to bez jebkādas nožēlas, un dvēselē patīkama sajūta… īsts palīgs, jo traukus mazgāt vairs nav jēgas.
Pamatā cepamais papīrs tiek lietots virtuvē, ja kļūdos – droši palabojiet, labi?
Tātad, ar papīra palīdzību var…
Aizsargāt rīvi. Piestipriniet gabalu papīra pie rīves izmēra, un varēsiet rīvēt citrusaugļu miziņu, sieru, ķiplokus, vārītas olas un daudz ko citu.
Uzglabāt produktus. Atšķirībā no polietilēna plēves, papīrs laiž cauri gaisu, ļaujot produktam “elpot”, piemēram, sieram. Tas ievērojami pagarina glabāšanas laiku un saglabā garšu un svaigumu.
Sasmalcināt. Starp diviem papīra loksnēm var sasmalcināt riekstus, melnos piparus, saspiest cepumus drupatās un daudz ko citu.
Ietīt. Bez problēmām var ietīt gaļas ruletes, desas, kā arī saldos biskvīta ruletes. Atceramies cieši satīt galus kā konfektei.
Sasaldēt. Ja starp dārzeņu kārtām konteinerā (piemēram, kabaču, paprikas vai tomātu ripiņām) ieliksiet papīru, vai starp kotletēm – tās nesasalst kopā un viegli atdalās.
Aizsargāt dēlīti. Griežot gaļu, zivis vai dārzeņus, dēlītis paliek tīrs, nebūs grūti izmazgājamu zivju vai sīpolu smaku, un tas neiekrāsosies, piemēram, no bietēm.
Izgatavot vienreizējās “laiviņas” cepšanai.
Izklāt cepešpannu vai formu. Tad varēsiet aizmirst par piedegušiem izstrādājumiem – nekas nebūs jāskrāpē nost.
Lasi vēl: Kāpēc nevajadzētu ņemt kaķi rokās: acīmredzami iemesli, par kuriem ne visi aizdomājas
Cep uz pannas jebko – zivi, gaļu vai dārzeņus.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Šo vārdu nesējas ir izcilas saimnieces, uzticīgas sievas un gādīgas mātesby Sandra Vīgante
- “Latvijas Valsts meži” darbinieks, strādājot mežā, nofilmējis neierastu skatu ar meža zvēru mazuļiem (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Izbijis dārzkopis nosauca 7 iemeslus, kāpēc ļaudīm pēc 60 dārzeņu audzēšanu labāk “mest pie malas”by Sandra Vīgante