Un tikai tagad, kad viss jau pilnībā sagatavots cepšanai un panna jau stāv uz plīts un uzkarst, pievienojam mīklai sodu. Vienkārši parasto sodu, nevis cepamo pulveri. Mīkla mums ir uz skābas bāzes, tāpēc reakcija būs laba.
Viss! Sākam cept. Uzkarsto pannu ieziežam ar augu eļļu un liekam virsū kabaču mīklu. Ar kausiņu vienkārši izlīdzinām pa pannas virsmu. Tas ir ļoti vienkārši. Vienīgais – ar to nevajag vilcināties. Darām to raiti.
Uguni uzgriežam uz vidēju. Cepam bez vāka. Precīza laika nav, bet tas aizņem vien dažas minūtes. Cepam vienu pusi, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Tad apgriežam un cepam otru pusi tieši tāpat.
Norādīto sastāvdaļu pietiek 8 plācenīšiem. Pannas diametrs šajā receptē ir 23–24 cm. Mīklu nav jāizklāj līdz pašām pannas malām – plācenīši sanāk nedaudz mazāki, un tas ir tieši tā, kā vajag.
Skaistulīši, vai ne? Un cik gardi! Un tik maigi! Man patīk tos ēst karstus ar krējumu, bet vīrs ēd vienkārši tāpat — aukstus. Draugi, gatavojiet šādus kabačus, kamēr vēl sezona rit pilnā sparā.
Kas nepieciešams:
– Olas – 2 gab.
– Sāls – ½ tējk.
– Cukurs – 1 tējk.
– Kefīrs – 350 ml
– Milti – 120 g
– Augu eļļa – 2 ēdk.
– Soda – ½ tējk.
– Kabači – 250 g
– Kartupeļi – 160 g
– Vēl ½ tējk. sāls
– Lociņi, pētersīļi, ķiploks – pēc garšas
Lasi vēl; Gurķi saglabāsies svaigi divreiz ilgāk – jums vienkārši jāizdara šis solis pēc to iegādes
Labu apetīti visiem! Gatavojiet gardi un bagātīgi, un neaizmirstiet — kad ēdiens ir arī vizuāli pievilcīgs, tas kļūst vēl gardāks.
Tevi noteikti interesēs
- Dēls palūdza visu dienu pieskatīt mazmeitu, bet ēdienu no ledusskapja ņemt nevarēju: stāstu, kā es rīkojos
- “Viņi atkal neko neatnesa. Ne konfekti vai puķes, bet es tik daudz izdarīju” sūrojās māte
- Es pajautāju vecmāmiņai, ko viņi ēda Jaunajā gadā PSRS; 7 ēdieni, kas atšķiras no mūsdienu ēdieniem
- Pāvels Globa 5 zodiaka zīmem sola visspēcīgāko un labāko mēnesi 2026. gada janvārī – viss ies no rokas
- “Te ir garlaicīgi un ēst negaršīgi, mēs vairs negribam pie omes” teica mazais Mārcis
- Dēla ģimenei Bauskā es biju vajadzīga tikai, lai gatavotu un auklētu, līdz viņi mani pamanīja lidostā ar vienvirziena biļeti











