Un tikai tagad, kad viss jau pilnībā sagatavots cepšanai un panna jau stāv uz plīts un uzkarst, pievienojam mīklai sodu. Vienkārši parasto sodu, nevis cepamo pulveri. Mīkla mums ir uz skābas bāzes, tāpēc reakcija būs laba.
Viss! Sākam cept. Uzkarsto pannu ieziežam ar augu eļļu un liekam virsū kabaču mīklu. Ar kausiņu vienkārši izlīdzinām pa pannas virsmu. Tas ir ļoti vienkārši. Vienīgais – ar to nevajag vilcināties. Darām to raiti.
Uguni uzgriežam uz vidēju. Cepam bez vāka. Precīza laika nav, bet tas aizņem vien dažas minūtes. Cepam vienu pusi, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Tad apgriežam un cepam otru pusi tieši tāpat.
Norādīto sastāvdaļu pietiek 8 plācenīšiem. Pannas diametrs šajā receptē ir 23–24 cm. Mīklu nav jāizklāj līdz pašām pannas malām – plācenīši sanāk nedaudz mazāki, un tas ir tieši tā, kā vajag.
Skaistulīši, vai ne? Un cik gardi! Un tik maigi! Man patīk tos ēst karstus ar krējumu, bet vīrs ēd vienkārši tāpat — aukstus. Draugi, gatavojiet šādus kabačus, kamēr vēl sezona rit pilnā sparā.
Kas nepieciešams:
– Olas – 2 gab.
– Sāls – ½ tējk.
– Cukurs – 1 tējk.
– Kefīrs – 350 ml
– Milti – 120 g
– Augu eļļa – 2 ēdk.
– Soda – ½ tējk.
– Kabači – 250 g
– Kartupeļi – 160 g
– Vēl ½ tējk. sāls
– Lociņi, pētersīļi, ķiploks – pēc garšas
Lasi vēl; Gurķi saglabāsies svaigi divreiz ilgāk – jums vienkārši jāizdara šis solis pēc to iegādes
Labu apetīti visiem! Gatavojiet gardi un bagātīgi, un neaizmirstiet — kad ēdiens ir arī vizuāli pievilcīgs, tas kļūst vēl gardāks.
Tevi noteikti interesēs
- Pēc pirkumu veikšanas, izmantojot populāru lietotni, vairākiem cilvēkiem no bankas kartēm tika ”noņemta” naudaby Sandra Vīgante
- Viss sāksies 4.jūlija vakarā: sinoptiķi izplata nelabvēlīgu laika prognozi nedēļas nogaleiby Sandra Vīgante
- Kāpēc tomāti neaug un nekļūst sarkani: pieredzējis dārzkopis nosauca galvenās kopšanas kļūdas un kā tās novērstby Rinalds Bergmanis