Ceptas olas vienmēr izdosies daudz garšīgākas, ja eļļas un sviesta vietā izmantosiet vienu pavisam vienkāršu sastāvdaļu

Eļļa bieži vien padara olas par taukainu, tāpēc vērts izmēģināt šo vienkāršo metodi, ko iesaka daudzi mājas pavāri.

Daudzi no mums ceptas olas uzskata par vienkāršāko brokastu ēdienu, taču tās bieži vien sagādā vilšanos. Vai nu tās peld eļļā, kļūstot pārlieku taukainas, vai arī dzeltenums iztek brīdī, kad mēģinām tās neveikli apgriezt otrādi. Izrādās, ka risinājums šīm problēmām nav meklējams dārgās pannās vai īpašās eļļās, bet gan vienā dabiskā virtuves sastāvdaļā, kuru mēs parasti izmantojam pavisam citiem mērķiem.

Kāpēc tradicionālā cepšana eļļā ne vienmēr ir labākā?

Lielākā daļa cilvēku automātiski sniedzas pēc saulespuķu eļļas vai sviesta piciņas. Taču pieredzējuši pavāri norāda uz būtisku problēmu: cepot eļļā, karstums iedarbojas tikai uz olas apakšu. Rezultātā olas baltums apakšā bieži vien piedeg un kļūst sīksts, kamēr dzeltenums joprojām paliek jēls.

Mēģinot olu apgriezt, dzeltenums bieži vien saplīst, un cerēto skaisto brokastu vietā sanāk haoss uz šķīvja. Turklāt sviests un eļļa pievieno nevajadzīgas kalorijas un taukainu pēcgaršu, kas nomāc pašas olas dabisko garšu.

Slepenā sastāvdaļa

Izklausās neticami, bet viena karote ūdens var pilnībā mainīt to, kā garšo jūsu brokastis. Šo metodi sauc par “tvaika cepšanu”. Ūdens pannā rada karstu tvaiku, kas vienmērīgi apņem olu no visām pusēm, pagatavojot to ideāli mīkstu, bet tajā pašā laikā nezaudējot struktūru.

Kāpēc tas strādā? Tvaiks gatavo olas augšpusi, kamēr panna lēnām apcep apakšu. Rezultāts ir nevainojami sarecējis baltums un krēmīgs dzeltenums bez liekiem taukiem un piedeguma.

Kā pagatavot ideālu olu? (Soli pa solim)

Šī metode aizņem mazāk nekā piecas minūtes, un jums pat nebūs jāapgriež ola otrādi.

Jums būs nepieciešams:

Viena liela ola;

Viena tējkarote ūdens;

Nedaudz eļļas (pēc izvēles – tekstūrai);

Panna ar vāku.

Pagatavošanas gaita:

 

Sagatavošana:

Uzsildiet pannu uz vidēji lielas uguns. Ja vēlaties kraukšķīgākas olas maliņas, varat izmantot pavisam nedaudz eļļas aerosola.

Olas pievienošana:

Iesitiet olu nelielā bļodiņā un tad uzmanīgi ielejiet pannā – tas palīdzēs izvairīties no čaumalām un nodrošinās skaistu formu.

Pirmā minūte:

Samaziniet uguni līdz vidējai un ļaujiet olai cepties aptuveni minūti, līdz baltuma apakša sāk kļūt balta.

Svarīgais brīdis:

Kad olas baltums sāk saķerties, bet augšpuse vēl ir jēla, ielejiet tējkaroti ūdens tieši pannā ap olas malām.

Tvaicēšana:

Nekavējoties uzlieciet pannai vāku un samaziniet uguni līdz minimumam. Ļaujiet olai “atpūsties” tvaikos vēl vienu minūti.

Rezultāts

Šis vienkāršais triks ne tikai padara brokastis veselīgākas, bet arī ietaupa laiku, jo pannas mazgāšana pēc “ūdens cepšanas” ir daudz vieglāka nekā pēc piedegušas eļļas. Izmēģiniet jau rīt no rīta!