Kā piedeva šie salāti ir tik krāsaini, ka tie viegli kļūst par jebkura vakariņu galda galveno rozīnīti.
Tas ir tradicionāls itāļu ēdiens no Apūlijas, taču tā versijas pastāv visā Itālijā. Tā pamatā ir apcepta paprika, sīpoli, kaperi un selerijas.
Sastāvdaļas
2 paprikas
150 g tomāti
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 ēdamkarote kaperi
Puse selerijas kāta
Olīveļļa
Sāls un citas garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
Nomazgājiet papriku, pārgrieziet uz pusēm, izņemiet sēklas un baltās membrānas un sagrieziet vidēja izmēra šķēlītēs.
Tomātus nomazgā un sagriež ceturtdaļās.
Sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
Nomizojiet ķiploka daiviņu, bet atstāj to neskartu. Mums nav nepieciešams to sagriezt vai izlaist caur presi, jo šī sastāvdaļa ir nepieciešama tikai ēdiena gatavošanas procesā ne gala rezultātā.
Selerijas kātu sagriež mazos gabaliņos.
Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno ķiploka daiviņu un sīpolu un apcep uz nelielas uguns apmēram 10 minūtes. Ķiploka daiviņu izņem un izmet.
Pannā pievieno papriku, tomātus, selerijas gabaliņus, kaperus un šķipsniņu sāls. Aizklājiet ar vāku un uz lēnas uguns sautējiet apmēram 30 minūtes vai līdz paprika kļūst mīksta.
Ir cilvēki, kas labprāt šos pasniedz kā karstos salātus. Tomēr, itāļu kulinārijas eksperti iesaka pirms pasniegšanas ļaut ēdienam atdzist apmēram 60 minūtes. Šajā laikā sasūksies visas garšas un ēdiens iegūs ļoti pilnīgu un izteiksmīgu garšu.
Šāda veida salāti ir uzturvielām bagāti. Šī iemesla dēļ salātus var pasniegt ne tikai kā blakus ēdienu pamatēdienam, bet arī izmantot kā pilnīgi atsevišķu un patstāvīgu ēdienu, jo salāti ir arīdzan pietiekami sātīgi.
Tomēr kopumā garšas buķete būs patīkami vasarīga un sezonai aktuāla. Bet jūtu tuvinieki un viesi noteikti prasīs papildu porcijas un šo salātu recepti! Varat būt droši, ka turpmāk tos gatavosiet ļoti bieži!