Kartupeļu maisījumu, kuru izņēmāt no kartupeļa, sajauc ar pārējām pildījuma sastāvdaļām, tostarp ķirbi, zaļumiem un garšvielām, kā arī sojas jogurtu un krēmsieru, un atkal piepilda kartupeļus. Visu apkaisa ar sarīvētu cieto sieru un liek sapildītos kartupeļus uz 20 minūtēm cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta līdz 200 °C.
Šajā receptē ķirbi nav nepieciešams iepriekš sagatavot vai vārīt, pietiks ar to, ka tas tiek sagriezts nelielos gabaliņos. Gatavošanas procesā cepeškrāsnī, tas ātri izcepsies, turklāt siera un jogurta mērcē tas būs arī pietiekami sulīgs.
Šis ir gana sātīgs ēdiens, kas spēj aizstāt vienu veselu pilnvērtīgu maltīti. Ja ir vēlme, kartupeļu pildījumā bez ķirbja un pārējiem minētajiem produktiem var pievienot, piemēram, iepriekš apceptu malto gaļu vai vista sfilejas gabaliņus, bet tad jāņem vērā, ka ēdiens būs vēl “smagāks”.
Sastāvdaļas kartupeļa pagatavošanai
4 lieli kartupeļi
Sviests
Sāls pēc garšas
½ ķirbis
Sauja spināti
1 sarkanais sīpols
200 g vārīti aunazirņi
200 ml saldais krējums
½ tējkarote timiāns
½ tējkarote rozmarīns
Pipari pēc garšas
Cietais siers
Krēmsiers
Sojas jogurts
Sauja pētersīļi