Kartupeļu maisījumu, kuru izņēmāt no kartupeļa, sajauc ar pārējām pildījuma sastāvdaļām, tostarp ķirbi, zaļumiem un garšvielām, kā arī sojas jogurtu un krēmsieru, un atkal piepilda kartupeļus. Visu apkaisa ar sarīvētu cieto sieru un liek sapildītos kartupeļus uz 20 minūtēm cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta līdz 200 °C.
Šajā receptē ķirbi nav nepieciešams iepriekš sagatavot vai vārīt, pietiks ar to, ka tas tiek sagriezts nelielos gabaliņos. Gatavošanas procesā cepeškrāsnī, tas ātri izcepsies, turklāt siera un jogurta mērcē tas būs arī pietiekami sulīgs.
Šis ir gana sātīgs ēdiens, kas spēj aizstāt vienu veselu pilnvērtīgu maltīti. Ja ir vēlme, kartupeļu pildījumā bez ķirbja un pārējiem minētajiem produktiem var pievienot, piemēram, iepriekš apceptu malto gaļu vai vista sfilejas gabaliņus, bet tad jāņem vērā, ka ēdiens būs vēl “smagāks”.
Sastāvdaļas kartupeļa pagatavošanai
4 lieli kartupeļi
Sviests
Sāls pēc garšas
½ ķirbis
Sauja spināti
1 sarkanais sīpols
200 g vārīti aunazirņi
200 ml saldais krējums
½ tējkarote timiāns
½ tējkarote rozmarīns
Pipari pēc garšas
Cietais siers
Krēmsiers
Sojas jogurts
Sauja pētersīļi
Tevi noteikti interesēs
- Jauns veids, kā pieredzējuši dārznieki apgriež savas avenes rudenī: vienkārša metode, kas nākamā gada ražu dubultos
- Vai jūs arī tos izmetat? Nevajag tā darīt – visnoderīgākais mēslojums stādiem un dārziem
- Kādai jābūt vecuma starpībai starp vīru un sievu
- Vai tiešām var pievilināt vīrieti ar čībām un zeķēm – stāstu savu pieredzi
- “Nekad iepriekš nebiju uzdrošinājies…”: latviešu dziedātājs Miks Galvanovskis saņēmis īpašu atļauju no paša Maestro Raimonda Paula (+ VIDEO)
- Novembris viņiem būs ļoti veiksmīgs: kurām Zvaigžņu zīmēm būs dubultā veiksme mīlestībā un finansēs