Cepti kartupeļi ar ķirbju pildījumu – garda rudens ēdiena recepte

Kartupeļu maisījumu, kuru izņēmāt no kartupeļa, sajauc ar pārējām pildījuma sastāvdaļām, tostarp ķirbi, zaļumiem un garšvielām, kā arī sojas jogurtu un krēmsieru, un atkal piepilda kartupeļus.  Visu apkaisa ar sarīvētu cieto sieru un liek sapildītos kartupeļus uz 20 minūtēm cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta līdz 200 °C.

Šajā receptē ķirbi nav nepieciešams iepriekš sagatavot vai vārīt, pietiks ar to, ka tas tiek sagriezts nelielos gabaliņos. Gatavošanas procesā cepeškrāsnī, tas ātri izcepsies, turklāt siera un jogurta mērcē tas būs arī pietiekami sulīgs.

Šis ir gana sātīgs ēdiens, kas spēj aizstāt vienu veselu pilnvērtīgu maltīti. Ja ir vēlme, kartupeļu pildījumā bez ķirbja un pārējiem minētajiem produktiem var pievienot, piemēram, iepriekš apceptu malto gaļu vai vista sfilejas gabaliņus, bet tad jāņem vērā, ka ēdiens būs vēl “smagāks”.

Sastāvdaļas kartupeļa pagatavošanai

4 lieli kartupeļi

Sviests

Sāls pēc garšas

½ ķirbis

Sauja spināti

1 sarkanais sīpols

200 g vārīti aunazirņi

200 ml saldais krējums

½ tējkarote timiāns

½ tējkarote rozmarīns

Pipari pēc garšas

Cietais siers

Krēmsiers

Sojas jogurts

Sauja pētersīļi

Leave a Comment