Vai jums patīk sevi palutināt ar mājās gatavotiem pīrādziņiem, bet nevēlaties noņemties ar mīklu? Mana māsa joko: “Uztaisīt rauga mīklu ir tikpat vienkārši kā pagatavot pīrādziņus – vienkārši paķeriet maku un dodieties uz tuvāko maiznīcu.”
Protams, šī arī ir iespēja, taču pēc mīklas iegādes tik un tā būs jāgaida, kamēr tā uzrūgs. Bet, ja gatavosiet pīrādziņus ar kefīru, gaidīt nevajadzēs un rezultāts būs iespaidīgs! Mīksti, maigi, gaisīgi pīrādziņi ar jebkuru pildījumu ir vienkārši fantastiski garšīgi. Tiem, kas novērtē gardus, ātri pagatavojamus ceptus konditorejas izstrādājumus, šī recepte būs īsta Dieva dāvana!
Kefīrs satur skābpienu un nelielu daudzumu skābes, kas reaģē ar cepamo pulveri vai sodu mīklā. Tas rada burbuļus, kas padara mīklu vieglu un mīkstu. Kefīrs piešķir mīklai maigu, patīkamu skābenumu, kas lieliski sader ar sāļiem vai saldiem pildījumiem un piešķir pīrādziņiem izteiksmīgāku garšu.
Kā pagatavot mīklu?
Ļoti vienkārši. Lai pagatavotu mīklu uz puslitru kefīra (labāk ņemt produktu ar augstu tauku saturu, kefīrs ar zemu tauku saturu nederēs), jums vajadzēs:
½ tējkaroti cepamā pulvera;
2 olas;
Šķipsniņu sāls;
Ēdamkaroti cukura;
3-4 ēdamkarotes augu eļļas;
500-700 gramus miltu.
Pīrādziņu pufīguma noslēpums
Noslēpums slēpjas uzkarsētā kefīrā. Pirms mīklas mīcīšanas uzkarsējam kefīru mikroviļņu krāsnī līdz mēreni karstam līmenim (pietiks ar pāris minūtēm). Pēc tam pievienojam cepamo pulveri. Putu parādīšanās liecinās, ka process norit labi.
Uzkarsētajam kefīram pievienojam sāli, cukuru, olas un eļļu. Kārtīgi samaisām, varam izmantot mikseri.
Nākamais solis ir ĻOTI svarīgs, lai rezultāts būtu labs!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Ja izlasi šo SMS vai atbildi uz šo konkrēto zvanu — uzskati, ka nauda jau tiek lēnām pazaudēta no tava kontaby Sandra Vīgante
- Mana laulība ar vīru izjuka vienas fotogrāfijas dēļ, ko es viņam aizsūtīju kā pārsteigumu: Rihards tajā pamanīja ko savāduby Laura Andersone
- Kāpēc mājup ceļš vienmēr ir ātrāks nekā turp ceļš; šoferīši ir to pamanījuši, bet ne visi zina iemesluby Sandra Vīgante