Vai jums patīk sevi palutināt ar mājās gatavotiem pīrādziņiem, bet nevēlaties noņemties ar mīklu? Mana māsa joko: “Uztaisīt rauga mīklu ir tikpat vienkārši kā pagatavot pīrādziņus – vienkārši paķeriet maku un dodieties uz tuvāko maiznīcu.”
Protams, šī arī ir iespēja, taču pēc mīklas iegādes tik un tā būs jāgaida, kamēr tā uzrūgs. Bet, ja gatavosiet pīrādziņus ar kefīru, gaidīt nevajadzēs un rezultāts būs iespaidīgs!
Mīksti, maigi, gaisīgi pīrādziņi ar jebkuru pildījumu ir vienkārši fantastiski garšīgi. Tiem, kas novērtē gardus, ātri pagatavojamus ceptus konditorejas izstrādājumus, šī recepte būs īsta Dieva dāvana!
Kā pagatavot mīklu?
Ļoti vienkārši. Lai pagatavotu mīklu uz puslitru kefīra (labāk ņemt produktu ar augstu tauku saturu, kefīrs ar zemu tauku saturu nederēs), jums vajadzēs:
½ tējkaroti cepamā pulvera;
2 olas;
Šķipsniņu sāls;
Ēdamkaroti cukura;
3-4 ēdamkarotes augu eļļas;
500-700 gramus miltu.
Pīrādziņu pufīguma noslēpums
Noslēpums slēpjas uzkarsētā kefīrā. Pirms mīklas mīcīšanas uzkarsējam kefīru mikroviļņu krāsnī līdz mēreni karstam līmenim (pietiks ar pāris minūtēm). Pēc tam pievienojam cepamo pulveri. Putu parādīšanās liecinās, ka process norit labi.
Uzkarsētajam kefīram pievienojam sāli, cukuru, olas un eļļu. Kārtīgi samaisām, varam izmantot mikseri. Kā pēdējo sastāvdaļu pa daļām pievienojam miltus. Mīcām mīklu ar rokām, līdz tā pārstāj lipt pie plaukstām. Pēc tam pārklājam mīklu ar pārtikas plēvi un atstājam “atpūsties” uz 10-15 minūtēm.
Pīrādziņu veidošana un cepšana
Kad mīkla ir “atpūtusies”, varam sākt veidot pīrādziņus. Izvēlieties pildījumu pēc savas gaumes – saldu ievārījumu, biezpienu, gaļu, kāpostus vai sēnes. Lai gatavošanas process būtu vēl ātrāks, pildījumu sagatavojam iepriekš.
Apcepam pusfabrikātus dziļā pannā vai friterī (taukvāres katlā) no abām pusēm līdz tie iegūst zeltaini brūnu krāsu. Gatavos pīrādziņus liekam šķīvī, kas pārklāts ar papīra salvetēm, lai tās uzsūktu lieko eļļu.
Uzaiciniet ģimenes locekļus uz tēju – šie pīrādziņi noteikti garšos visiem!
Priecāsimies, ja jums šī recepte noderēs un aicinām rakstu atzīmēt ar “patīk” un dalīties ar to sociālajos tīklos. Novērtēsim arī jūsu komentārus, it īpaši, ja esat pīrādziņu cienītājs un bieži tos gatavojiet!