Šī recepte parādīs ziedkāpostu labākās īpašības un izcels visas garšas nianses.
Ziedkāposti ir iekļauti to dārzeņu sarakstā, kurus mēs izmantojam ļoti reti, kopā ar brokoļiem, sparģeļiem un citiem dārzeņiem. Tomēr ir viena recepte, kas padara ziedkāposts par ļoti iecienītu ēdienu.
Cepti ziedkāposti ar Alfredo mērci ir ātri pagatavojama, bagātīga un krēmīga maltīte, un, pievienojot augstu proteīna biezpienu, tā kļūst nedaudz veselīgāka.
Sastāvdaļas ēdiena pagatavošanai
1 vidēja lieluma ziedkāposts
2 tējkarotes olīveļļas
Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
2/3 tase piena ar augstu olbaltumvielu daudzumu
450 grami augsta proteīna biezpiena
1/4 tējkarotes malts ķiploku pulveris (vai pēc garšas)
¼ glāze svaigi rīvēta parmezāna
Ēdiena pagatavošanas gaita
Jau sākumā uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C. Mazā katliņā iemetiet ziedkāpostu ziedus, pārkaisa ar sāli un pipariem un aplej ar ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, ziedkāpost turpina vārīt vēl aptuveni 8 līdz 10 minūtes, līdz kāposti ir mīksti, bet vēl nedaudz cieti.
Tad notecina ūdeni un ziedkāpostus nedaudz atdzesē. Šajā brīdī sāciet gatavot Alfredo mērci. Blendera traukā sajauc pienu, biezpienu, ķiploku pulveri un parmezānu. Sakuļ ar lielu ātrumu līdz gludai, viendabīgai masai. Maisījumu lej katliņā un karsē uz lēnas uguns, līdz mērce ir silta.
Ziedkāpostu sadala nelielākos gabaliņos, pārslaka ar eļļu un pārliek cepamtraukā, kas ieziests ar sviestu. Ziedkāpost pārlej ar mērci un cep aptuveni 10 minūtes. Pēc tam ēdiens ir gatavs pasniegšanai.
Lai piešķirtu ēdienam svaigumu, to var pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem, piemēram, dillēm un pētersīļiem. Noteikti izmēģiniet šo gardo un sātīgo maltīti, un esiet droši, ka šī kļūs par jūsu ģimenes vienu no iecienītākajām receptēm.