Četri perfektas omletes pagatavošanas knifiņi bez cepeškrāsns un miltiem + īpašā sastāvdaļa, lai ēdiens nenosēstos

Vai tiešām, lai pagatavotu omleti, ir nepieciešami īpaši knifiņi? Galu galā tas šķiet tik vienkārši – pārsitam olas, pievienojam pienu, sakuļam un cepam. Taču, kā izrādās, ir vairākas nianses, kas dienišķo omleti padara pufīgu, gaisīgu un ļoti garšīgu.

Nianse Nr.1: Izmēri piena daudzumu, izmantojot čaumalu

Galvenais veiksmīgi pagatavotas omletes noslēpums ir pareiza olu un piena attiecība. Pieredzējuši pavāri iesaka izmantot 50 mililitru piena vai 1,5 ēdamkarotes piena uz vienu olu.

Taču olas ir dažāda izmēra, un to ir svarīgi ņemt vērā. Vienkāršākais veids, kā izvairīties no kļūdām proporcijās, ir izmantot olu čaumalu. Pusē čaumalas ielejam pienu – tas arī ir ideāls daudzums vienai olai.

Nianse Nr.2: Miltu vietā izmanto cieti

Daži cilvēki uzskata, ka, pievienojot miltus, omlete kļūst smagnējāka. Lai tā būtu viegla un gaisīga, nomaini miltus pret cieti. Tā labi satur sastāvdaļas kopā un nepadara omleti pārāk stingru. Ar šķipsniņu cietes pietiek 2 vidējām olām. 3 olu omletei pievieno 0,5 tējkarotes cietes.

Nianse Nr. 3: izmanto dakšiņu, nevis putojamo slotiņu

Daudzi cilvēki maldīgi uzskata, ka omlete ir jāsaputo, taču tā nav taisnība. Omletes maisījumu vajadzētu tikai viegli sakult ar dakšiņu. Izmantojot šo metodi, omlete paceļas pannā un pēc atdzesēšanas nenosēžas. Lai omlete būtu maigāka, pienu var atšķaidīt ar ūdeni proporcijā 1:1.

Nianse Nr. 4: pārklāj ar vāku

Lai iegūtu pufīgu omleti, pannu pārklāj ar vāku. Uzkarsē pannu uz lielas uguns, ielej olu maisījumu un nekavējoties uzliek vāku. Gatavo uz lēnas uguns, lai omlete lēnām sautētos, nevis ceptos. Pateicoties cietei, omlete nenosēdīsies un sanāks viegla un gaisīga.

Papildu padoms

Kad omletes apakšdaļa ir izcepusies un augšdaļa kļuvusi blīva, ar lāpstiņu pārloki omleti uz pusēm. Tas piešķirs ēdienam skaistu izskatu un ļaus to apbrūnināt no abām pusēm, vienlaikus saglabājot maigumu iekšpusē.

Šo omleti, kas atgādina suflē, sauc par “poulard” omleti franču gaumē. Pamēģini pievienot tai rīvētu sieru, sasmalcinātus zaļumus vai ievieto sviesta gabaliņu vidū, lai maltīte būtu sātīgāka. Labu apetīti!

Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Ja tev ir sava versija, kā pagatavot garšīgu omleti, laipni lūgts pastāstīt komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment