Četriem pavāriem tika jautāts, kā vislabāk pagatavot malto liellopu gaļu – visi sniedza vienu un to pašu atbildi

Maltā liellopa gaļa ir populārs produkts, ko var izmantot dažādu gaļas ēdienu pagatavošanai. Ja neesat pārliecināts, ko pagatavot no maltās liellopa gaļas, izņemot kotletes, mēģiniet sekot pavāru ieteikumiem.

Daudziem pavāriem ir grūtības ar to, kā padarīt malto liellopa gaļu sulīgu un maigu. Grāmatas “Simply Recipes” autori lūdza padomu četriem pavāriem – viņi visi dalījās ar saviem ieteikumiem maltās liellopa gaļas pagatavošanai, lai tā nepieliptu pie pannas, nepiedegtu un nekļūtu ūdeņaina.

Emi Kimoto-Kan, japāņu ēdienu emuāra “Easypeasyjapanesey” veidotāja, personīgā šefpavāre un pavārgrāmatu autore, saka, ka galvenais ir gaļu pirms cepšanas pannā izrullēt plānā, vienmērīgā kārtā.

Otra eksperte, šefpavāre, pavārgrāmatu autore, TV vadītāja un kulinārijas šova “Issa’s Edible Adventures” veidotāja Alia Li Kong atzīst, ka maltās liellopa gaļas pagatavošanai nepieciešama pacietība. Viņa uzskata, ka liellopa gaļa jāatstāj mierā, tiklīdz to ievieto pannā. Karstums no pannas virsmas paveiks savu darbu — liellopa gaļa apbrūnēs dažu minūšu laikā, un šajā laikā to nevajadzētu noņemt no pannas.

VIDEO:

Kristīne Granahana, privātpavāre, No More Sad Salads īpašniece un viespavāre-pasniedzēja Auguste Escofier kulinārijas mākslas skolā, dalījās ar bieži pieļautu kļūdu, ko pieļauj daži pavāri:

“Esmu ievērojusi, ka daudzi cilvēki vēlas pastāvīgi maisīt malto liellopa gaļu, bet tā viņiem neiznāk kraukšķīga un zeltaini brūna.”

Gan viņa, gan Kata Marisa, viespavāre-pasniedzēja Auguste Escofier kulinārijas mākslas skolā, piekrīt, ka gaļu var sasmalcināt, tiklīdz izveidojas garoziņa.

Visi četri pavāri arī paskaidroja, cik ilgi cept malto liellopu gaļu un citas gatavošanas nianses. Viņi iesaka gatavot ne ilgāk par 10 minūtēm un izmantot citus padomus:

Vienmēr uzkarsēt pannu ļoti karstu;

Cept malto liellopu gaļu avokado, rapšu vai citā eļļā ar augstu dūmošanas temperatūru;

Nepārblīvējiet pannu ar sastāvdaļām — slānim jābūt aptuveni 1,5 cm biezam un vienmērīgi sadalītam pa visu virsmu;

Izmantojiet nerūsējošā tērauda vai koka lāpstiņu.