Cik ilgi var uzglabāt boršču ledusskapī: kļūda, ko pieļauju arī es

Ne visi aizdomājas par to, cik ilgi svaigi pagatavotu boršču var droši uzglabāt. Lai šis garšīgais ukraiņu virtuves ēdiens nesabojātos un nekaitētu labsajūai, ir svarīgi saprast, no kā ir atkarīgs tā derīguma termiņš un kā to pagarināt.

Daudzi cilvēki uzskata, ka boršču var uzglabāt vienu vai divas dienas, savukārt citi ir pārliecināti, ka pieļaujamais glabāšanas ilgums ir trīs dienas. Tomēr viss ir atkarīgs no temperatūras, kādā zupa tiek turēta – tā nedrīkst pārsniegt +5°C.

Ja pamanāt, ka borščs ir kļuvis tumšāks, ir parādījies aizdomīgs, skābens aromāts, un, mēģinot to uzvārīt, smarža tikai pastiprinās – tas nozīmē, ka ēdiens jau ir sabojājies un nav lietojams uzturā.

No kā atkarīgs boršča glabāšanas ilgums

Uzglabāšanas laiks ir atkarīgs no ēdiena sastāvdaļām un uzglabāšanas apstākļiem. Pievienojot dabiskos konservantus, piemēram, sāli, etiķi vai citronu sulu, varat nedaudz pagarināt zupas svaigumu. Svarīgi ir arī tas, kādā traukā borščs pagatavots un uzglabāts – liela nozīme ir kvalitatīvam katlam.

Boršča gatavošanai noteikti izmantojiet tikai svaigus, kvalitatīvus produktus un pirms ievietošanas ledusskapī zupu pilnībā atdzesējiet.

Cik ilgi boršču var uzglabāt ledusskapī

Klasiskais borščs ar gaļas buljonu saglabājas svaigs apmēram trīs dienas.

Ja zupas sastāvā ir kūpināta gaļa, glabāšanas laiks samazinās līdz divām dienām.

Ja pievieno sēnes vai svaigus garšaugus, boršču vēlams apēst vienas dienas laikā.

Ja izmanto skābētus kāpostus, borščs saglabāsies svaigs līdz pat  trim dienām.

Garšvielas, piemēram, citronu sula, etiķis vai papildu sāls palīdz borščam ilgāk saglabāt svaigumu.

Kā pagarināt boršča svaigumu

Gatavojot noņemiet putas – tajās ir baktērijas, kas paātrina bojāšanos.

Neuzglabājiet boršču alumīnija vai plastmasas traukos.

Neatstājiet katlā karoti un citus galda piederumus – tie var izraisīt oksidēšanos un baktēriju vairošanos.

Temperatūra ledusskapī nedrīkst būt augstāka par +5°C.

Uzsildiet tikai zupas porciju, kuru plānojat apēst – visa tilpuma uzsildīšana paātrina bojāšanos.

Ja šī informācija jums noderēja, atzīmējiet rakstu ar “patīk” un dalieties sociālajos tīklos.  Būsim arī pateicīgi, ja komentāros pastāstīsiet, cik ilgi, pēc jūsu pieredzes, boršču var glabāt un kas jāpievieno šai zupai, lai tā būtu garšīga un ilgāk saglabātu svaigumu