Cilvēki cietumā dzīvo glamūrīgāk nekā tu – ieskaties pašos greznākajos pasaules cietumos!

 

Tieslietu centrs – Austrija

Tieslietu centrs ir cietuma komplekss Austrijā – to ir dizainējis arhitekts Džozefs Hohensins.

Šajā cietumā katram ieslodzītajam ir sava istaba ar atsevišķu vannas istabu un virtuvi – tiek piedāvāta arī televīzija.

Svaru zāle, basketbola zāle, āra atpūtas laukums un, protams, vēl citas ekstras.

Aranjuzas cietums, Spānija

Šis ir perfekts cietums bērniem, kuriem abi vecāki ir noziedznieki. Šajā cietumā ir atļauts bērniem, kuri vēl ir vecumā, kad viņi nesaprot skarbo dzīves realitāti, palikt kopā ar saviem abiem vecākiem.

Lasi vēl: Vīrietis saņem 22 gadus cietumā par TV pults nozagšanu: necilvēcība!

Bērni guļ greznās istabās, kur pie sienām ir attēloti disneja filmiņu varoņi. Šis vairāk ir nevis cietums, bet gan vieta, kur noziedznieku starpā cenšas radīt pozitīvāku atmosfēru, kas reizē kalpo arī kā rehabilitācija.

Bastojas cietums, Norvēģija

Kritizēts par savu pārlieku lielo greznību, Bastojas cietums ir minimālas drošības cietums uz kādas Norvēģijas salas. Šī vairāk ir kā korekcijas iestāde, kur tā iemītnieki tiek mudināti sekot savām kaislībām un lietām, kas viņiem padodas. Cietumā nav kameru – viņi dzīvo kā pavisam ērtā ģimenes mājā, vakariņās gatavojot vistu vai lasi.

Solentulas cietums, Zviedrija

Solentulas cietuma iemītniekiem darbinieki ļauj dzīvot pavisam komfortablu dzīvi. Viņiem ir pieeja sporta zālei, kas ir labāka nekā ir iespējams atrast viesnīcās.

Iemītniekiem ir atļauts sev pašiem gatavot maltīti, skatīties televizoru un spēlēt video spēles – nevarētu teikt, ka tas ir baigais sods!

Otago korekcijas iestāde, Jaunzēlande

Kā vispār kāds tik skaistā valstī kā Jaunzēlande var izdarīt noziegumu? Lai arī kā nebūtu, tas “kāds” taisnā ceļā nonāks ļoti greznā cietumā. Šajā vietā noziedzniekiem tiek piedāvātas apsildāmās grīdas, platekrāna televizori, bibliotēka un sporta zāle – daudz no tām lietām, kas patīk mums visiem.

Avots: wittyfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment