Lai pagatavotu šo olu mākonīti, vajadzēs mikseri, cepampapīru un olas – tik daudz, cik mākoņu vēlies pagatavot. Viena ola vienam mākonim.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, dzeltenumus liekot katru savā trauciņā (un nepārplēšot). Olu baltumus saputo stingrās putās.
Cepampapīru ieklāj pannā un uzmanīgi ar karoti liek olbaltuma putu mākoņus – tik daudz, cik olas izmantotas. Mākoņa viducī izveido nelielu iedobīti un liek iepriekš līdz 225-230 grādiem sakarsētā krāsnī cepties – 3 minūtes.
Pēc trīs minūtēm izņem pannu no cepeškrāsns un uzmanīgi katra mākoņa viducītī ieslidina olu dzeltenumus.
Liek pannu atkal krāsnī un cep vēl 3-4 minūtes.
Lasi vēl: Kā pagatavot kafiju tā, lai tā dotu enerģiju visai dienai?
Gatavs!Dzeltenums būs viegli izcepies, bet mīksts, un baltums vietām viegli apbrūnējis.
Olu mākoņus var uzlikt uz maizes, kas apsmērēta ar sviestu. Uzkaisi tām nedaudz sāli un piparus.
Tevi noteikti interesēs
- Kartupeļu salāti būs daudz krēmīgāki un garšīgāki, ja majonēzi aizstāsi ar vienu labāku sastāvdaļu
- Vairāk nekā tikai iepakojums: kāpēc apelsīnus un mandarīnus lielveikalos patiesībā pārdod sarkanos sieta maisiņos
- Ledusskapim ir Ziemas režīms, ko ieslēdz tikai daži: atklāju vienkāršu noteikumu, ko zina reti kurš
- Jana (23) iepazīstināja mani ar savu līgavaini, bet pietika ar vienu frāzi par savu māti, lai saprastu kas ir gaidāms
- Draugs no Spānijas ir samulsis par lielāko daļu latviešiem: ”Kāpēc jūs šo darāt kapsētā?”
- Lielākā daļa cilvēku pieļauj šo kļūdu: kur nekādā gadījumā nedrīkst uzglabāt smaržas









