Lai pagatavotu šo olu mākonīti, vajadzēs mikseri, cepampapīru un olas – tik daudz, cik mākoņu vēlies pagatavot. Viena ola vienam mākonim.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, dzeltenumus liekot katru savā trauciņā (un nepārplēšot). Olu baltumus saputo stingrās putās.
Cepampapīru ieklāj pannā un uzmanīgi ar karoti liek olbaltuma putu mākoņus – tik daudz, cik olas izmantotas. Mākoņa viducī izveido nelielu iedobīti un liek iepriekš līdz 225-230 grādiem sakarsētā krāsnī cepties – 3 minūtes.
Pēc trīs minūtēm izņem pannu no cepeškrāsns un uzmanīgi katra mākoņa viducītī ieslidina olu dzeltenumus.
Liek pannu atkal krāsnī un cep vēl 3-4 minūtes.
Lasi vēl: Kā pagatavot kafiju tā, lai tā dotu enerģiju visai dienai?
Gatavs!Dzeltenums būs viegli izcepies, bet mīksts, un baltums vietām viegli apbrūnējis.
Olu mākoņus var uzlikt uz maizes, kas apsmērēta ar sviestu. Uzkaisi tām nedaudz sāli un piparus.
Tevi noteikti interesēs
- “Šis bija grūts periods…”: aktrise Rēzija Kalniņa atklāj pēdējā gada laikā notikušo
- Sargā ģimenes mieru un laimi: 8 augi, kas jānoliek savas mājas guļamistabā
- Uzaugu Kanādā, un šīs ir lietas, ko nesaprotu par latviešu sievietēm: ”Kā jūs to varat darīt”
- Sinoptiķi atklāj, vai novembra mēnesis atnesīs pirmo sniegputeni: ”Katrā ziņā, viegli nebūs…”
- Kādā Preiļu veikalā redzēju kā darbinieks no banānu kastēm ņem ārā mazus maisiņus: atklāju kas tie bija
- Man piezvanīja no valsts pārvaldes un vārds pa vārdam man ”noskaitīja” 4000 eiro: kā tas beidzās









