Lai pagatavotu šo olu mākonīti, vajadzēs mikseri, cepampapīru un olas – tik daudz, cik mākoņu vēlies pagatavot. Viena ola vienam mākonim.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, dzeltenumus liekot katru savā trauciņā (un nepārplēšot). Olu baltumus saputo stingrās putās.
Cepampapīru ieklāj pannā un uzmanīgi ar karoti liek olbaltuma putu mākoņus – tik daudz, cik olas izmantotas. Mākoņa viducī izveido nelielu iedobīti un liek iepriekš līdz 225-230 grādiem sakarsētā krāsnī cepties – 3 minūtes.
Pēc trīs minūtēm izņem pannu no cepeškrāsns un uzmanīgi katra mākoņa viducītī ieslidina olu dzeltenumus.
Liek pannu atkal krāsnī un cep vēl 3-4 minūtes.
Lasi vēl: Kā pagatavot kafiju tā, lai tā dotu enerģiju visai dienai?
Gatavs!Dzeltenums būs viegli izcepies, bet mīksts, un baltums vietām viegli apbrūnējis.
Olu mākoņus var uzlikt uz maizes, kas apsmērēta ar sviestu. Uzkaisi tām nedaudz sāli un piparus.
Tevi noteikti interesēs
- Ja jūs gribiet būt apalīte…. Latvijā iemīļotais profesors Anatolijs Danilāns sniedz atbildi uz jautājumu, kas uztrauc daudzas sievietes (video)by Laura Blūma
- Komponists Raimonds Pauls svin dzimšanas dienu un intervijā atklāj ko patiesībā domā par dzīvi pēc 60by Laura Blūma
- Anna Sedokova met sēras par Timmu pie malas un atsāk koncertēt – viņas prasības organizatoriem ir mulsinošasby Sandra Ločmele