“Cīņa pret laputīm” beidzot ir beigusies. Es dalos ar savu atradumu — izlasīju to vecā brošūrā (bonusā vēl pāris metodes)

Visas sastāvdaļas ielej 1 litrā ūdens un vāra 3-5 minūtes. Pēc tam pievienojiet ķiplokus – 3 krustnagliņas un palieliniet tilpumu līdz 5 litriem. Veiciet ārstēšanu vakarā.

Un pats – cukurs pēc garšas.

Lai cik paradoksāli tas nebūtu, izsmidzināšana deva rezultātus. Ietekme var būt īslaicīga, vai arī tā var nebūt.

Profesionāli līdzekļi laputu apkarošanai

Lai pārvarētu laputis, jums būs nepieciešama metožu kombinācija. Jo laputis vairojas ļoti ātri. Piemēram, viena graudaugu laputu mātīte vienlaikus izdēj līdz 80 olām. Dienvidu reģionos šis kaitēklis sezonas laikā var vairoties 15 reizes. Vai varat iedomāties, kāda ir šī paaudze?

Ķimikālijas

Vasaras iedzīvotāji laputu apkarošanai visbiežāk izmanto insekticīdus. Bet tie ir jāizmanto gadījumos, kad tautas līdzekļi nav palīdzējuši. Es iesaku iegādāties zar**s šķīstošas ​​​​kontakta z***s. Tas lieliski palīdzēs tikt galā ar laputu koloniju. Izrādās, ka kaitēklis barojas ar auga sulām un nonāk saskarē ar ķīmisko vielu. Iskra – dubultā iedarbība, Kinmiks, Inta-Vir ir labs efekts.

Šo preparātu labā ir tā, ka to sastāvdaļas neuzkrājas augu audos. Sastāvs saglabājas uz lapām vairāk nekā 2 nedēļas, bet lietus to nomazgā.

Uzmanību! Izsmidzinot jaunus augus ar šo sastāvu, maigas lapas var apdegt un kavēt ražas attīstību.

Ir svarīgi reģistrēt zā**s, kuras jūs apsmidzināt ar augiem pret laputīm un citiem kaitēkļiem. Dienasgrāmatā arī jānorāda sastāvs. Galu galā gadās, ka produktus sauc atšķirīgi, bet tiem ir identisks sastāvs. Kā zināms, pēc vairākām izsmidzināšanas reizēm kaitēkļi kļūst izturīgi un pārstāj reaģēt uz to pašu sastāvu.

Lasi vēl: Seno vārdu spēks: 3 vīriešu vārdi, kuru īpašniekiem visu laiku būs nauda

Bioloģiskie aģenti

Ja tos lieto saskaņā ar instrukcijām, tie ir pilnīgi nekaitīgi cilvēkiem, bitēm un dzīvniekiem. Jūs varat atšķaidīt zāles un apstrādāt augus ar to pāris dienas pirms ražas novākšanas vai ziedu sagriešanas pušķos.

Jo vairāk augus apsmidzināt ar vienu un to pašu preparātu, jo vairāk laputis pierod. Tāpēc es iesaku veikt pārmaiņus ārst***nu ar vairākiem insekticīdiem.

Iskra-Bio, Akarin, Fitoverm iedarbība ir no 10 līdz 20 dienām. Pēc šī laika tas ir jāapstrādā vēlreiz.

Sistēmiskas z***s

Izsmidzināšana ar sistēmiskiem preparātiem ļauj augu audiem absorbēt sastāvdaļas, kas pasargās ražu no laputīm. Jūs varat izsmidzināt augus jebkurā laikā. Izņēmums ir ziedēšanas periods. Ja zālēm ir spēcīga iedarbība, jums jāizpēta instrukcijas.

Kas satur imidakloprīdu un tiametoksamu, iznīcina laputis īsā laikā. Pietiek ar divām dienām – un kolonija ir tāda, it kā tas nekad nebūtu noticis. Tie ir Tanrek, TsvetolyuksBau, Biotlin, Aktara.

Lasi vēl: Es gatavoju jāņogu želeju – iecienīta slinkuma recepte, bieza kā marmelāde. Un 4 mazi želejas triki

Ir svarīgi cīnīties ar laputīm jau pašā sākumā, tiklīdz jūs redzat pirmo indivīdu. Ja mirkšķināsi un palaidīsi garām mirkli, pēc pāris dienām viena indivīda vietā būs vairāki simti. Izmēģiniet manu eksperimentālo recepti un aprakstiet lietošanas efektu. Kā jūs ārst***t augļu kokus un krūmus pret laputīm?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment