Cirks Maskavā: Tiesa opozīcijas līderim Jašinam piespriež 8.5 gadus cietumā

Tiesa Maskavā atzina opozīcijas līderi Iļju Jašinu par vainīgu “nepatiesu ziņu izplatīšanā” par Krievijas karavīriem un piesprieda viņam 8,5 gadus cietumā.

Šis ir bargākais sods, ko Krievijas valdība līdz šim piespriedusi ikvienam, kurš ir uzdrošinājies izteikties pret režīmu, un tas skaidri vēsta, ka domstarpības netiks pieļautas.

 

Valsts apsūdzība bija pieprasījusi Jašinam piespriest deviņu gadu cietumsodu. Viņam uz četriem gadiem tika aizliegts arī administrēt tīmekļa vietnes.

Jašina Telegram kanālā tika ievietots ziņojums, kurā teikts, ka Putina režīms ir pārvērtējis savas izredzes.

“Ar šo histērisko spriedumu vara cenšas iebiedēt mūs visus, bet patiesībā tikai izrāda savu vājumu,” secina Jašins.

“Spēcīgi līderi ir mierīgi un pārliecināti par sevi. Tikai vārguļi mēģina aizbāzt visiem muti, apspiest visus citādi domājošos.”

“Tādēļ šodien man atliek tikai atkārtot aresta dienā teikto: es nebaidos, un nebaidieties arī jūs!”

“Pārmaiņas vairs nav aiz kalniem, un drīz mūs visus gaida liels darbs, lai atjaunotu taisnīgumu un humānismu mūsu valstī,” vēsta Jašins.

 

Spēcīgs līderis ir kāds, kurš ir pārliecināts un līdzsvarots. Viņi necenšas apklusināt nevienu, kas viņiem nepiekrīt, jo nebaidās no domstarpībām.

Jašins ziņo, ka nebaidās un mudina nebaidīties arī citus.

>Jašins ir bijušais Maskavas politiķis, kurš  ir saistīts ar Krievijas opozīcijas līderiem Borisu Ņemcovu un Alekseju Navaļniju.

 

Jūnija beigās Jašins tika aizturēts administratīvās lietas ietvaros, taču pēc aresta izciešanas atkal aizturēts – šoreiz saistībā ar krimināllietu. Kopš jūlija viņš atrodas Maskavas aizturēšanas centrā “Butirka”.

 

Apsūdzībā norādīts, ka Jašins noziegumu pastrādājis 7.aprīlī, kad viņš sniedza tiešraidi vietnē YouTube, apgalvojot, ka Krievijas karavīri noslepkavojuši civiliedzīvotājus Bučā, Kijevas apgabalā, Ukrainā.  Tiešraidē Jašins izklāstīja gan liecības par slepkavībām, gan arī analizēja Maskavas apgalvojumus, ka Krievijas karavīriem ar slepkavībām it kā neesot nekādas saistības.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment