Citronu kurda: populāra un garšīga deserta recepte

Kurdu izmanto gan kā atsevišķu desertu, gan arī to var daudzpusīgi izmantot dažādos citos desertos.

Desertu receptēs bieži tiek minēts citronu kurds. To pievieno mandeļu miltu makarūniem, cepumiem, kā arī piešķir pikantu pieskārienu kūkām. Citronu kurda ir biezs krēms, kura pamatā ir olu dzeltenumi, sviests, citronu sula un cukurs.

To izgudroja Apvienotajā Karalistē. Šim desertam ir daudz variāciju, kuru pamatā ir apelsīni, greipfrūti, laimi. Daži to gatavo ar želatīnu. Bet klasiskajā citronu kurda receptē obligāti ir iekļauts sviests un olu dzeltenumi.

Sastāvdaļas citronu kurdam

Olas – 3

Sviests – 100 g

Citroni – 3

Pūdercukurs – 180 g

Pagatavošana

Iesākumā izvēlieties karstumizturīgu bļodu, kas der uz katliņa malas. Šī bļoda būs nepieciešama ūdens peldes metodei, lai maigi uzsildītu citronu kurdu.

Lai citrons dotu vairāk sulas, ielieciet to mikroviļņu krāsnī uz 10 sekundēm, nolieciet uz galda vai izņemiet no ledusskapja iepriekš, lai citrusaugļi sasiltu līdz istabas temperatūrai.

Citrona miziņu sarīvē uz smalkas rīves. Uzmanieties nepieskarties mizas baltajai daļai. Izspiediet sulu. Uzkarsē katliņu ūdens peldē, ieber tajā olu dzeltenumus, pūdercukuru, citronu sulu, sarīvēto citrona miziņu un sviestu. Vāra uz lēnas uguns, pastāvīgi maisot ar lāpstiņu.

Ja jums patīk biezāks kurds, gatavošanas laikā varat pievienot nedaudz vairāk sviesta.

Šajā posmā rūpīgi jāuzrauga temperatūra. Ja masu uzkarsēsiet līdz vārīšanās temperatūrai, dzeltenumi izvārīsies un iegūsiet omleti. Ja no katliņa izdalās tvaiks, uguns ir jāsamazina. Gatavojiet 8-12 minūtes un noņemiet no uguns. Ja jums nepatīk citrona miziņu gabaliņi, iegūto krēmu pēc vārīšanas varat izlaist caur sietu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Pārlejiet citronu kurdu stikla burkā vai tīrā traukā un ļaujiet tam pilnībā atdzist. Pēc tam pārklājiet un uzglabājiet ledusskapī. Citronu kurdu var uzglabāt ledusskapī līdz 1-2 nedēļām.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment