Sastāvdaļas mīklai:
• 3 olas
• 150 g cukurs
• 10 g vaniļas cukurs
• 50 g krējums
• 150 ml eļļa
• Sula no pus citrona
• 250 g milti
• 25 g cepamais pulveris
Citrona pīrāga pagatavošana:
Katliņā pudiņa pagatavošanai samaisa olu, sāli, cukuru un cieti, saputo. Maisījumā ielej pienu, ieber citrona miziņu, vēlreiz samaisa ar putojamo slotiņu.
Maisījumā ielej citrona sulu, uzliek uz vidējas uguns un vāra, līdz masa sabiezē. Šajā gadījumā maisījums ir nepārtraukti jāmaisa.
Pēc masas sabiezēšanas katliņu nepieciešams noņemt no uguns, maisījumam pievienot sviestu. Pēc sviesta sajaukšanas ar masu, to nepieciešams pārklāt ar pārtikas plēvi un atdzesēt.
Šajā laikā varat pagatavot mīklu – apvienojiet olas ar vaniļu un klasisko cukuru un sāli. Sastāvdaļas sakuļ ar mikseri viendabīgā masā, pievieno krējumu un augu eļļu.
Masā iesijā miltus un cepamo pulveri, sajauc mīklu. Mīklā ielej citrona sulu, sajauc sastāvdaļas.
Ielieciet mīklu cepamajā traukā (16×24 cm), vienmērīgi izlīdziniet virsmu.
Krēma masu pārliekam konditorejas maisiņā, izklājam zīmējumu uz mīklas virsmas.
Lasi arī: Tikai 3 vienkārši produkti sastāvā. Smēre uz maizes: tik garšīga, ka uz galda nekas pāri nepaliks
Cep kūku 180 grādu temperatūrā – 40 minūtes.
Pirms cepšanas kūku var dekorēt ar mandeļu skaidiņām. Pēc cepšanas kūka jāpārkaisa ar pūdercukuru.
Tevi noteikti interesēs
- 90 % autovadītāju nepareizi šķērso ātrumvaļņus — skaidroju, kādas kļūdas viņi pieļauj
- Ja tavā priekšā apstājas automašīna ar ieslēgtām tālās gaismas lukturiem – nekavējoties brauciet prom
- “Tu taču visu dienu mājās sēdi!”: uzskata mana vīramāte un biju spiesta “skaidroties”, kāpēc katru dienu nevāru Edgaram boršču
- Rīdzinieks pārcēlās uz nomaļu, sen aizmirstu ciematiņu Latvijas dziļākajos laukos un pamatīgi to nožēloja: stāstu kāpēc
- Pēc trim Latvijā pavadītiem gadiem japānis atgriezās dzimtenē, bet tur viņam viss pēkšņi šķita dīvains – atklāj kāpēc
- Kā es uzzināju īsto vistas kotlešu noslēpumu no vīramātes – tagad gatavoju tikai šādi








