Comcast un Starlink paraksta līgumu par satelīta komunikācijas nodrošināšanu uzņēmumiem

Comcast uzņēmumu pakalpojumu struktūrvienība parakstīja līgumu ar SpaceX uzņēmumu Starlink, lai nodrošinātu satelītsakaru savienojumu biznesa klientiem reģionos ar ierobežotu piekļuvi tīklam, piektdien paziņoja pasaules mediju un tehnoloģiju uzņēmums.

Šis ir pirmais šāda veida darījums starp tīkla operatoru un satelītu tīklu, lai nodrošinātu kosmosā bāzētu savienojamību uzņēmumu klientiem.

Šis solis vēl vairāk nostiprina Starlink vadošo pozīciju satelītsakaru tīklu jomā, apsteidzot jauno konkurenci, ko cita starpā veido Amazon.com, Kuiper un Viasat.

Elona Maska (Elon Musk) vadītais raķešu ražotājs pārvalda lielāko sakaru satelītu konstelāciju un nodrošina interneta pieslēgumu mājsaimniecībām un uzņēmumiem, galvenokārt vietās, kur piekļuve internetam ir ierobežota vai tās nav vispār.

Starlink arī sadarbojas ar T-Mobile, lai nodrošinātu saviem klientiem satelītsakaru savienojumu vietās, kur nav mobilo sakaru uztveršanas.

Comcast aprīlī paziņoja, ka pirmā ceturkšņa beigās tai bija aptuveni 2,5 miljoni platjoslas biznesa klientu Amerikas Savienotajās Valstīs, gūstot aptuveni 2,41 miljardu ASV dolāru ieņēmumus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment