CSDD informēja, ka 2025. gadā autovadītājiem būs jāsagatavojas izmaiņām, kas jau ir pieņemtas mūsu kaimiņvalstīs

Sākot ar 2025. gada janvāri, Latvijā visiem autovadītājiem būs jāpielāgojas jaunām izmaiņām, kas skars katru šoferi. CSDD pārstāvji sniedz komentārus par gaidāmajām pārmaiņām un to nozīmi nākotnē.

No 2025. gada janvāra Latvijā tiek apsvērta iespēja atteikties no transportlīdzekļu tehniskās apskates uzlīmēm, kā liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) paziņojums. Pašlaik nav skaidrs, ar ko uzlīmes varētu aizstāt.

CSDD norāda, ka, ja ES normatīvie akti pieļautu tehniskās apskates sistēmas digitalizāciju, Latvija būtu gatava veikt šīs izmaiņas. Taču, līdz brīdim, kad būs skaidrs, kāds dokuments vai sistēma aizstās esošās uzlīmes, arī jaunās sistēmas ieviešanas izmaksas vēl nav aprēķinātas.

 

 

Mūsdienu digitālajā laikmetā ir skaidrs, ka uzlīmes vairs nav vajadzīgas. CSDD jau aktīvi strādā pie risinājuma, lai no tām atteiktos.

Esošā sistēma joprojām efektīvi darbojas, taču, pārejot uz pilnīgi digitāliem reģistriem, CSDD jau ir nodrošinājusi digitālu mijiedarbību ar lietotājiem, kas ļaus atteikties no uzlīmēm,” uzsver Satiksmes ministrs Kaspars Brikšens.

Taču tas nav viss, kas gaidāms…

Kādu funkciju pilda Latvijā transporta Tehniskās apskates uzlīmes?

Latvijā transportlīdzekļu tehniskās apskates uzlīmes tiek izmantotas kā vizuāls pierādījums tam, ka konkrētajam transportlīdzeklim ir izieta obligātā tehniskā apskate un tas atbilst drošības un vides prasībām.

Kuras zodiaka zīmes sievietes nedrīkstētu valkāt zeltu

Uzlīmes ir uzlīmētas transportlīdzekļa priekšējā vai aizmugurējā stikla, savukārt motocikliem tās tiek novietotas uz priekšējā paneļa vai pie aizmugurējās lampas.

Šīm uzlīmēm ir noteikta forma un īpašs dizains, un tajās ir ietverta informācija par tehniskās apskates datumu un kodu, kas norāda gan veikto apskati, gan nākamo pārbaudes termiņu.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment